DTU lægger 30 mio. hos Dell og Topnordic

Danmarks Tekniske Universitet har i et EU-udbud valgt at købe it-hardware for mere end 30 millioner kroner hos Dell og Topnordic over de næste tre til fire år. Håbet er højere kvalitet og lavere pris ved at droppe tilfældigt indkøb af udstyr.

It-producenten Dell og it-forhandleren Topnordic skal de næste tre til fire år levere it-hardware for mere end 30 millioner kroner til Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i Lyngby.

Efter flere år, hvor de enkelte afdelinger selv har fundet frem til det rette hardware, vil DTU nu centralisere indkøbene med valget af Dell og Topnordic.

Hos Topnordic har DTU på forhånd lagt sig fast på at købe bærbare og stationære pc'er samt skærme fra IBM, Fujitsu-Siemens og HP.

- Institutterne har hidtil haft frit slag, og nu overgår vi til en enstrenget strategi, fordi vi vil konsolidere på vores volumen. Det skal give højere kvalitet og lavere kostpriser, også set ud fra en Total Cost of Ownership-betragtning, siger indkøbschef Carsten Brøndum.

Selvom udbuddet lyder på 30 millioner kroner, forventer han, at det bliver højere, fordi andre datterselskaber også vil gøre brug af kontrakterne.

DTU har gennemført en række udbud for sikre bedre indkøb, og hardware-udbuddet er det første i rækken af it-udbud.

Carsten Brøndum forventer, at et område som storage og server kan blive det næste, der ryger i udbud.

DTU har cirka 2.500 ansatte og 6.000 studerende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere