Torsdagens aviser om it

Mælk og ost kostede 43.353 kr. med dankort. Kæmpekrav mod danske netpirater. Sexdyst på chatstedet Arto. 11 ton mad til kæmpe TDC-fest.
Dansk IT: Split KMD op. Telia i bredbånds-angreb på TDC. It-udbrydere i storvækst. Opkøbt it-firma mærker hård konkurrence.

Mælk og ost kostede 43.353 kr. med dankort

Et fynsk ægtepar fik trukket 43.353 på deres dankort, da de købte to liter mælk og noget ost hos den lokale Brugsen. Fire andre kunder har oplevet det samme. Ifølge it-ansvarlig hos Coop Norden, Svend Enevoldsen, skyldes det fejl i nye dankortterminaler. Der er opdaget softwarefejl på i alt 200 terminaler over hele landet. (Politiken)

Kæmpekrav mod danske netpirater

Antipiratgruppen har sendt erstatningskrav på op mod halvanden million kroner til tre østjyder, der har hentet ophavsretbeskyttet musik og film fra nettet. I alt har 58 personer i Århus Amt siden marts i fjor modtaget erstatningskrav. I den største sag havde personen 33.000 filer på sin computer. (Jyllands-Posten)

Sexdyst på chatstedet Arto

Ifølge Amtscentret for Undervisning i Herning er der på chatstedet Arto grupper af helt unge mennesker, som konkurrerer om at have mest sex. Centret er i næste uge vært for en konkurrence om Arto. "Det her er reelt en problematik, der vedrører en lille-bitte gruppe unge. Det nye er, at vi har fået internettet, chatrooms og communities, hvor kontakterne lettere kan opstå og dyrkes," siger psykolog Kuno Sørensen fra Red Barnet. (Jyllands-Posten)

11 ton mad til kæmpe TDC-fest

TDC afholder lørdag årets største firmafest med deltagelse af 10.500 ansatte i et teltunivers, som er bygget op ved Bella Center i København. I alt skal TDC-medarbejderne fortære 11 ton mad, herunder 770 kilo tiramisu og 880 kilo chokoladekage. (Jyllands-Posten)

Dansk IT: Split KMD op
Formanden for Dansk IT, Per Buchwaldt, mener, at KMD skal sælges og splittes op, så der kommer ægte konkurrence på markedet for it til kommunerne. Det sker på baggrund af rapporten "IT i praksis 2005", der fastslår, at 50 procent af danske kommuners it-udgifter går til fagsystemer, mens det kun er 20 procent i Norge. (Jyllands-Posten)

Telia i bredbånds-angreb på TDC

Telia er klar med et nyt bredbåndsprodukt til lavpris, to dage efter at TDC lancerede højere bredbåndshastigheder. Telia tilbyder ADSL med en hastighed på fire megabit i sekundet for 499 kroner om måneden, hvor TDC's tilsvarende produkt har et prisloft på 999 kroner. Telia overvejer samtidig at tilbyde medarbejderbredbånd. (Børsen)

It-udbrydere i storvækst

It-firmaet Neoprocess i Odense har seksdoblet medarbejderstaben på blot 13 måneder, efter at de to stiftere brød ud af Munk IT. Neoprocess har nu 24 ansatte og forventer at ansætte 10 til 15 mere det næste år. Neoprocess udbyder Microsoft- og Oracle-produkter til primært store kunder. (Børsen)

Opkøbt it-firma mærker hård konkurrence

Det århusianske it-firma Four Leaf Technology fik en lavere indtjening i regnskabsåret 2003/04, der dækker 18 måneder. Det er det første regnskab, siden selskabet sidste sommer blev overtaget af den franske it-distributør Logix. Selskabet peger på stigende priskonkurrence på især servermarkedet som årsagen. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere