Udlændinge vil tjene milliarder på TDC

Det er håbet om at splitte TDC op og sælge de enkelte enheder med milliardfortjeneste, der gør flere private kapitalfonde interesserede i at købe det danske teleselskab. Analytikere er uenige om de skjulte værdier i TDC.

Jagten er gået ind på TDC, efter Wall Street Journal onsdag bragte historien om, at flere udenlandske private kapitalfonde er interesserede i at købe hele den danske telekoncern.

Planen hos de interesserede købere er at splitte TDC op og sælge de enkelte dele fra med milliardfortjeneste.

Hos aktieanalytikere er der dog uenighed om, hvor store skjulte værdier der ligger i TDC.

Ifølge aktieanalytiker Rune Møller fra Jyske Bank kan kapitalfondene ende med at byde 20 procent over TDC's nuværende aktiekurs.

Tvivl

Det giver en kurs på 350, hvilket værdisætter TDC til adskillige milliarder kroner mere, end TDC var værd onsdag morgen.

- Vi har tidligere sat sandsynligheden for et bud på TDC til 20 pct. Dagens artikel i Wall Street Journal øger klart denne sandsynlighed, siger Rune Møller til RB-Børsen.

Andre analytikere tvivler dog på, at der er milliarder af kroner at hente ved at sælge dele af TDC fra til konkurrenterne. Firmaets nuværende aktiekurs afspejler nemlig allerede de værdier.

- Med den pris, TDC har, så er der ikke det store afkast på at lave den investering, men folk kan selvfølgelig regne med en anden regnemaskine, end jeg gør, siger teleanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Equities til Computerworld.

Milliardkøb

Ifølge ham kan den store interesse for TDC skyldes flere nylige milliardkøb af teleselskaber i Europa.

- Kig ud i Europa og se de priser, Amena er solgt til i Spanien og Telering i Østrig. Hvis de kan sælge enhederne fra bid for bid til konkurrerende virksomheder, så kan det være, at de mener, at der er synergier, som de kan kapitalisere på, siger Poul Ernst Jessen.

Han er ikke alene om at være skeptisk.

Ifølge RB-Børsen vurderer analytiker Karri Rinta fra Nordea, at det vil være vanskeligt at skabe tilstrækkelig værdi ved at frasælge TDC's europæiske
aktiver.

Han siger, at TDC's hjemlige forretning bidrager med mere end halvdelen af teleselskabets værdi, og at aktiefondene ikke kan skabe meget mere værdi.

Analytikere fra Citigroup er også skeptiske, men kan på længere sigt godt se de økonomiske fordele i et salg til kapitalfonde.

Med den nuværende aktiekurs er værdien af TDC omkring 75 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere