Firmaer flokkes om bredbåndstelefoni

Forventningerne om et boom inden for bredbåndstelefoni får mindre firmaer til at flokkes om markedet. To nye selskaber vil nu sælge bredbåndstelefoni til danskerne - begge med simpelhed som største salgsargument.

Billig telefoni over internettet er ikke længere forbeholdt it-nørderne, og firmaerne kappes nu om at få et godt fodfæste på det danske marked, før det for alvor går løs.

IT- og Telestyrelsen har spået, at næsten en million danskere vil benytte sig af IP-telefoni i år, og dem vil to nye spillere på det danske marked gerne have fat i.

Det ene firma er faktisk slet ikke nyt, men har længe solgt erhvervs- og grossistløsninger inden for IP-telefoni.

Rentale.dk

Nu vil firmaet Detele også benytte sin tekniske platform til selv at sælge telefoni til danske bredbånds-brugere under navnet Rentale.dk.

- Vi vil gerne drage os lidt erfaringer. Det bliver ikke noget højtprofileret produkt, men det her er et marked i eksplosiv vækst. Vi har lagt meget vægt på at lave et produkt, hvor man ikke skal være it-nørd for at bruge det, siger administrerende direktør Mikkel Munksgaard.

Prisen bliver otte øre i minutter for at ringe til fastnettelefoner og 99 øre i minuttet for at ringe til mobiltelefoner.

Detele er ejet af ledelsen samt af det noget større søsterselskab Webpartner. Detele har i forvejen 10 andre mindre teleselskaber som grossistkunder.

Worldcall.dk

Som ny spiller på markedet for bredbåndstelefoni får Rentale.dk konkurrence af Worldcall.dk, der ligeledes er nystiftet.

Bag Worldcall.dk står firmaet Telegent Danmark, som er samarbejde mellem udenlandske investorer og firmaet WaveCrest Communications, der leverer den tekniske løsning.

I Danmark får Worldcall.dk kun enkelte ansatte, mens hele den tekniske del drives fra England. Alligevel kalder firmaet sig for en "udfordrer til TDC".

- Målet er i første omgang her i løbet af efteråret af få nogle tusinde kunder inden for bredbåndstelefoni. Når vi har etableret os som sådan, så er det at ekspandere og gå ind i Sverige og Norge, fortæller administrerende direktør Morten Mortensen.

Kamp til stregen

Også Worldcall.dk vil fokusere på simpelhed, og selskabet er i første omgang klar med to prispakker. Enten kan man ringe ubegrænset for et fast beløb, eller også kan man vælge at betale efter forbrug.

Her er fastnet-prisen 22 øre i minuttet på hverdage, næsten tre gange højere end hos Rentale.dk.

Begge de nye selskaber får kamp til stregen i Danmark, hvor der allerede findes en mindre underskov af firmaer, som udbyder bredbåndstelefoni.

Blandt de mest omtalte er firmaer som Telsome, Goip, Telefin og Musimi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere