Dansker får ansvar for 30 mia. hos Microsoft

Danske Jens Moberg er rykket op i Microsoft-hierarkiet og skal fremover tage sig af Microsofts storkunder i USA - som den første ikke-amerikaner. Omsætningen i afdelingen er på mere end 30 milliarder kroner.

43-årige Jens Moberg er blevet forfremmet til en toppost hos Microsoft i USA, hvor han får titlen af vice president, US Enterprise Customers and Partners. Det oplyser Microsoft i en pressemeddelelse.

Danskeren skal stå i spidsen for den afdeling, der har ansvaret for alle de største kunder hos Microsoft i USA.

Dermed får han ansvaret for over 4.000 Microsoft-medarbejdere og en omsætning på mere end 30 milliarder kroner.

Det forventes at udgøre omkring 45 procent af Microsofts samlede aktiviteter inden for området Enterprise, altså store virksomheder.

? Det er en kæmpe udfordring, som jeg glæder mig meget til. Og samtidig en stor tillidserklæring, at et ansvar som dette gives til en udlænding. Personligt ser jeg frem til kontakten med nogle af verdens største virksomheder og Microsofts vigtigste kunder, udtaler Jens Moberg i pressemeddelelsen.

Han er den første ikke-amerikaner, som får den post hos Microsoft.

Hos softwaregiganten har han senest haft ansvaret for Microsoft i Vesteuropa, mere end 40 procent af Microsofts samlede aktiviteter i Europa.

I pressemeddelelsen udtrykker også Microsofts topchef, Steve Ballmer, glæde over udnævnelsen.

? Jeg er meget glad for, at Jens har sagt ja til at lede vores amerikanske Enterprise-organisation. Jobbet handler om at hjælpe vores kunder og vores partnere til at få succes - og det er netop en af de ting, Jens altid har været fokuseret på, og er rigtig god til, udtaler han.

Jens Moberg begyndte sin karriere hos A.P. Møller, hvor han var den første medarbejder, der fik en pc, inden han i 1985 skiftede til IBM. I 1995 begyndte han hos Microsoft, hvor han blandt andet har været administrerende direktør i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere