Fredagens aviser om it

Dyremose i frontalt angreb på Sander. Stor vækst til it-firmaer i Århus. Danskerne klar til mere overvågning. TDC klar med 3G i fire byer inden nytår. Billig-telefoni sender momsen til Madeira.

Dyremose i frontalt angreb på Sander

Koncernchef Henning Dyremose benyttede præsentationen af halvsårsregnskabet til at skyde med skarpt efter videnskabsminister Helge Sander (V). Dels beskyldte han ministeren for at reklamere for Sonofon i en pressemeddelelse fra IT- og Telestyrelsen, dels var han utilfreds med, at teleområdet reguleres så hårdt af politikerne. (Børsen)

Stor vækst til it-firmaer i Århus

De mindre softwarevirksomheder i Århus har aldrig haft det bedre, viser en analyse udarbejdet af kommunesamarbejdet "11 stærke erhvervskommuner i Århus-området" på basis af regnskabstal. Mjølner Informatics fordoblede antallet af medarbejdere i 2004, men også DF Logistik og Trapeze Group Europe voksede stærkt. I gennemsnit fik Århus' it-firmaer et overskud på 767.000 kroner mod et underskud på 470.000 kroner året før. (Børsen)

Danskerne klar til mere overvågning

Et flertal af danskerne er klar til udvidet videoovervågning og kontrol af e-mails, viser en meningsmåling fra Greens Analyseinstitut. 72 procent vil give myndighederne øgede beføjelser til videoovervågning, 58 procent støtter mere aflytning, og 53 procent støtter overvågning af e-mails. Dansk Folkeparti er klar til at øge indsatsen, mens retsordfører Tom Behnke fra De Konservative ikke vil have en "politistat med totalovervågning". (Børsen)

TDC klar med 3G i fire byer inden nytår

TDC er klar til at åbne 3G-netværk i København, Odense, Århus og Aalborg inden nytår. Det fortæller TDC Mobils administrerende direktør, Mads Middelboe, efter et rekordregnskab fra mobilselskabet. 3G-fokus vil ikke være på sjov og underholdning, men på erhvervsfolk på farten. (Berlingske Tidende)

Billig-telefoni sender momsen til Madeira

Selskabet Universal Telecom har fået positionen som den billigste leverandør af internet via modem i IT- og Telestyrelsens nye prisguide. Men selskabet holder til på Madeira, hvor momsen kun er 14 procent, og den danske stat går derfor glip af penge. Teleordfører Jørn Dohrmann (DF) vil have skatteministeren på banen. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere