Dotcom-fadæse koster Time Warner 18 mia.

Verdens største mediefirma, amerikanske Time Warner, har nu meldt sig klar til at betale mere end 18 milliarder kroner til aktionærer, der blev ført bag lyset, da selskabet fusionerede med internetudbyderen AOL.

En overdrivelse af indtægterne fra onlineannoncer får nu mediegiganten Time Warner til at betale mere 18 milliarder kroner til aktionærer, som er blevet ført bag lyset.

Det skriver Wall Street Journal.

Baggrunden er en af dotcom-tidens største og mest mislykkede fusioner mellem Time Warner og internetudbyderen America Online, AOL, i 2002.

De mange milliarder skal gå til aktionærerne, fordi AOL beskyldes for fra 1999 til 2002 at pumpe sine annonceindtægter for at få fusionen til at gå igennem.

Time Warner har indgået et forlig med en gruppe aktionærer, der skal modtage 14,5 milliarder kroner, mens 5,5 milliarder kroner er sat af til yderligere søgsmål fra aktionærer.

Selskabet har tidligere betalt knap tre milliarder kroner som led i et forlig med den amerikanske stat.

Den katastrofale fusion medførte, at de to selskabers markedsværdi faldt med mere end 1.200 milliarder kroner, mere end det samlede danske bruttonationalprodukt.

Ifølge Time Warners koncernchef, Richard Parsons, skal de nye milliardudbetalinger bruges til at lægge fortiden bag sig og se fremad.

Strategien med AOL er i dag at bygge en gratis internetportal, der kan konkurrere med Yahoo.

Den tidligere kerneforretning som internetudbyder fortsætter med at gå tilbage, og alene i årets andet kvartal mistede AOL næsten en million kunder. Til gengæld steg annonceindtægterne kraftigt.

- Vi har det faktisk ret godt med, hvor vi er med AOL lige nu. Vi kan ikke erklære sejr endnu, men jeg er opmuntret af, hvad vi har set indtil videre, siger han ifølge Wall Street Journal.

Han har tidligere luftet muligheden for et salg af AOL.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere