QXL stopper salg for 1,9 millioner kroner

En nyindført kontrolforanstaltning hos netauktionen QXL har her til formiddag stoppet en sælger i at sælge varer for 1,9 millioner kroner. Sagen er givet videre til politiet.

Netauktionen QXL har her til formiddag sat en stopper for en enkelt sælgers salg af billige luksusvarer for 1,9 millioner kroner.

"Ulovlig eller mistænksom auktion er annulleret", står der nu med fed skrift henover de i alt fire auktioner, som en sælger har oprettet på QXL i løbet af mandag og tirsdag.

Sælger er blevet stoppet af en sikkerhedskontrol, som er indført i kølvandet på en sag, som Computerworld har fulgt i juli måned.

- Vi har fået lavet nogle systemer, som dagligt går ind og tjekker nye brugere og ser, hvor meget de lægger op for på en gang, siger administrerende direktør Jacob Masters fra QXL.

Fælden klappet

I sagen fra juli måned har brugere købt for mere end 815.000 kroner og sandsynligvis tæt på for en million kroner, før handlen er blevet stoppet.

Endnu ved kun sælger, om der er tale om reel svindel. Politiet har efterforsket i sagen, men må som brugerne afvente, om der faktisk kommer til at ske en levering inden for de seks uger, som sælger har lovet.

Sælgeren i den nye sag har forsøgt at sælge eksklusive køkkenknive fra Global i et sæt med ni styk, store plasma-tv fra Pioneer, pakker med elektrisk boremaskine, stiksav med videre fra Dewalt samt MP3-afspillere af typen Ipod fra Apple.

I alt er der tale om varer, der ville have indbragt 1.865.000 kroner med sælgers prissætning af varerne. I butikkerne ville prisen angiveligt have været væsentligt højere.

Men fælden er så at sige klappet for sælgeren, uanset om salget er efter bogen eller ikke.

Tjekker momsregistrering

Sagen fra juli måned har nemlig ført til en ny kontrol, hvor QXL griber ind og beder om dokumentation for momsregistrering, når en ny sælger sætter for mere end 50.000 kroner til salg.

Det er grænsen for, hvornår man skal være momspligtig i Danmark.

Og den pågældende sælger har ikke kunnet imødekomme kravet om dokumentation for momsregistrering, fortæller direktøren.

Den nye kontrol er bare ét af mange automatiserede kontrolsystemer, som QXL kører dagligt, oplyser han.

- Det er målet for os er at fange dem, der laver snyd og bedrag, men der er så mange måder at gøre det på. Lige nu ligger der mellem 300.000 og 400.000 varer på QXL, og det er svært at kontrollere alle de her varer på én gang, siger Jacob Masters.

Storsalg uden problemer

Der bliver ifølge direktøren omsat for over en halv milliard kroner om året på netauktionen QXL.

- Vi har folk, der sælger for 20 millioner kroner om året, uden at det giver nogen problemer. Det er det, der gør det så besværligt, siger Jacob Masters.

Han oplyser, at QXL videregiver oplysningerne om sælger til politiet, og at det så er deres sag at bringe sagen videre, hvis der er grund til det.

Han oplyser desuden, at QXL arbejder på at få et egentligt samarbejde på benene med ordensmagten. Han så gerne, at politiet overvågede auktionerne dagligt.

QXL afkræver typisk et gebyr på mellem fire og seks procent af brugernes salg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere