Artikel top billede

Det lille snap-on kamera fra Poly gør det fremragende for et webcam i sub-500 kroners klassen, hvis du kan nøjes med 2K opløsning. (Foto: Poly PR)

Test: Dette web-kamera giver dig det du har behov for

Poly Studio P5 leverer varen. Det dækker alle dine behov til enkelmandskontoret - vel at mærke uden at flå økonomien i stykker.

Poly producerer mange professionelle videoprodukter og -løsninger og smitter tydligvis af på længere nede i produktrækkerne.

For umiddelbart er der ikke meget ved et lille web-kamera, som kan få pulsen op på en erfaren it-mand.

Men Poly Studio P5 overrasker i praksis og er et af de bedre på markedet, hvis formatet skal være kompakt og prisen skal holdes under 500 kroner.

Ikke imponerende på papiret

Når der købes it-produkter generelt, kan vi alle – og med god grund – have en tendens til kun at kigge på specifikationer.

Det er en god idé, men man kan have tendens til at stirre sig blind på ”hestekræfter” og glemme lidt, hvad behovet er.

For eksempel har Poly Studio P5 kun 1080p opløsning og benytter USB 2.0.

Det er jo ikke værdier, der kan få en garvet it-bruger til at dåne. Men er behovet at få god kvalitet og ”hul igennem” til et videomøde, er det tilstrækkeligt.

Den forholdsvis lave opløsning betyder også, at du kan nøjes med lavere båndbredde.

Det er i min erfaring et stort plus, når du er på farten og skal holde et møde hvor som helst i verden og måske kun via en 3G- eller 4G-mobilforbindelse.

Er der ikke god internet-dækning kan P5 også køre ned på 720p, som stiller endnu lavere krav til at opnå stabil billede- og lydkvalitet.

Let på tværs af platforme

Det fine ved det lille kamera er, at du både har et fastmonteret USB kabel på en meters penge, men også en USB port bagerst, der kan tilgås bag et dæksel. Så har du behov for længere kabel – eller kortere – er det en simpel løsning.

Platforme fra Windows, Mac, Android og iOS understøttes, så den kan benyttes på alle computere og tablets – groft sagt.

Poly Lens software skal hentes, men bruges primært til at håndtere opdateringer.

Til brug skal du bruge det program du benytter til videomøder Bruger du Teams eller Zoom, er det blot at downloade de applikationer, der understøtter Poly P5 og du er klar.

Denne del er let – kun den allerførste opstart forårsagede lidt problemer, da de computere (Windows og Mac) vi prøvede dem på, ikke i første omgang kunne se enheden.

Herefter var der ingen problemer i den lille måned P5 var til test.

Imponerer i praksis

Poly P5 er som sagt ”kun” 1080p opløsning, men i testperioden oplevede jeg ikke det som en begrænsning.

Selv til møder, hvor jeg havde behov for at vise små ting fysisk via objektivet, var det ikke noget problem. Bevares, med 4K vil jeg kunne se forskel. Men pointen er, at jeg reelt ikke savnede det på noget tidspunkt til en-til-en møder.

Forbindelsen – også via 4G modem og 720P opløsning – var stabil.

Jeg noterer også en hvidbalance og en autofokus, der kører sikker og hurtig. Også under meget skiftende lysforhold.

Du kan få kameraer, der er mere lysfølsomme, bedre til store lyskontraster og til at håndtere store rum. Men så er prisen også noget højere.

Lydmæssigt er den god og tale går klart igennem. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du laver for mange lyde med papirer og hænder på bordet vil det kunne høres hos modtageren.

Den slags støj er et normalt problem i mange billigere webcam, og her er Poly P5 ikke værre end konkurrenterne.

Samlet set er Poly Studio P5 et godt webkamera, der leverer en fin balance mellem pris og ydeevne. Ideelt til dig, der ønsker at opgradere fra et indbygget kamera i skærm eller laptop.

Det er samlet set blandt de bedre i sin prisklasse.


Loading ikon