Få styr på opdateringerne

Har man problemer med at følge med i den rivende udvikling i IT-branchen, så kan det gratis program BigFix være en løsning. BigFix holder øje med alle nye opdateringer og versioner af programmer og drivere. Man får også besked, hvis der er fundet et sikkerhedshul i et program.

BigFix

Hvis man har problemer med at følge med i, hvornår de nyeste opdateringer og versioner af ens programmer udkommer, og giver det én grå hår at tænke på, om der nu er fundet et nyt sikkerhedshul, så kan programmet BigFix hjælpe. BigFix er et program, som kører i baggrunden, og det holder øje med alle nye opdateringer og versioner af ens programmer. Programmmet giver også besked, når der er fundet et sikkerhedshul i et program og angiver, om der er udkommet en rettelse.

Der findes også andre muligheder for at opdatere programmerne. For eksempel kan man bruge Windows Update, men dette kræver, at man selv går ind på Microsofts site for at lede efter opdateringer, og man skal selv sætte opdateringsprocessen i gang. Desuden angiver Windows Update, som navnet antyder, kun opdateringer til Windows. Andre alternativer er blandt andet CNets opdaterings-site, men her kræves det også, at man besøger sitet for at finde opdateringer. Vi har før skrevet om både Windows Update og CNets opdaterings-site.

Når man har installeret BigFix, bliver pc'en scannet for hvilke styresystemer og programmer, der er installeret. Derfor kan BigFix angive netop de opdateringer, som pc'en har behov for.


BigFix er let at bruge gennem den meget pædagogiske brugerflade, hvor man let navigerer rundt mellem de forskellige menuer og forslag til opdateringer af ens pc.

FixLet sites

De fleste opdateringer kan foretages ved et enkelt klik, også selvom der er tale om komplicerede rettelser. Et forslag til opdatering kaldes FixLet. For at modtage FixLet skal man først abonnere på et eller flere FixLet-sites. Disse sites er specialiseret i forskellige emner som for eksempel Windows 98.

Der findes FixLet-sites til alle Windows-versioner til pc'er, også til Windows XP. Der findes også FixLet-sites, som er specialiseret i spil og AutoDesk-programmer. Fra starten bliver man automatisk abonnent af et par FixLetsites, der giver forslag til de mest presserende opdateringer, såsom rettelser af alvorlige sikkerhedshuller. De FixLet-sites, som man abonnerer på, er angivet med ikoner i BigFix-vinduet.

Hver dag samler BigFix information om de seneste virusser, sikkerhedsadvarsler og opdateringer fra FixLet-sites. Når BigFix finder en ny opdatering, eksempelvis en ny version af Internet Explorer, vil dette angives ved at BigFix-ikonet i proceslinien blinker. Herefter kan man klikke på ikonet, og et BigFix-vindue vil åbne. Her kan man læse mere om denne opdatering, og selv vælge om man vil have installeret den på sin pc.

BigFix angiver, hvis man skal bruge specielle programmer eller handlinger som en installations-cd eller en opstart af pc'en. Så det er let at vælge om man vil installere opdateringen med det samme eller følge et af de link, som BigFix angiver, for at læse mere om opdateringen, inden man beslutter sig.

Alt i alt er BigFix let at bruge gennem den meget pædagogiske brugerflade, hvor det er nemt at navigere rundt mellem de forskellige menuer og forslag til opdateringer. Men et minus er, at der ikke findes så mange specialiserede BigLets-sites. Der arbejdes dog på at understøtte flere programmer og computere fra Apple.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere