Artikel top billede

Streaming: Mange flere amoralske og afsporede superhelte

Fjerde sæson af The Boys har netop haft premiere, men nu er enden også ved at være nær.

Den gennemsnitlige superhelt er måske nok en smule excentrisk, men vil dog sædvanligvis menneskeheden det bedste.

Sådan er helt afgjort ikke altid i den satiriske tegneserie The Boys, der de seneste år har fundet et nyt publikum i streamingserien af samme navn på Amazon Prime Video.

De første tre episoder af fjerde sæson har netop haft premiere – de fem næste følger på ugentlig basis frem til midten af juli – og tager tråden op fra sidst.

Se selv med i traileren her.

Har du ikke fulgt med i serien indtil nu, vil det ikke give mening at gengive, hvad der er sket. Og har du allerede slugt de første tre sæsoner råt, så har du sikkert alligevel styr på det meste.

Men i helt korte træk er meget ved det gamle i The Boys, hvor de fleste superhelte er grådige, nihilistiske, selvcentrerede, fascistiske, psykotiske, perverterede eller totalt ligeglade med, om der ryger en håndfuld uskyldige liv med i svinget, når de fyrer op for kræfterne.

Nogle af dem er – som f.eks. den semiguddommelige og i praksis uovervindelige Homelander – det hele på én gang.

Ligeledes er den stenrige koncern, Voight International, som med farmaceutisk bistand har givet The Supes deres kræfter, gennemført skruppelløs og har kun blik for to ting: Bundlinje og aktiekurs.

Men alt håb er ikke ude. For på den anden side står undergrundgruppen The Boys, der med den kyniske og gennemført sarkastiske Billy Butcher i spidsen giver de amoralske superhelte kam til deres hår.

Med på det hold er bl.a. også den ofte småforvirrede civilist Hugh Campbell samt hans on/off-kæreste Starlight, der som en af meget få superhelte har sit moralske kompas kalibreret stik mod nord.

Dertil kommer en perlerække af ofte svært underholdende bipersoner, helte og skurke, der ofte omkommer på særdeles spektakulær og meget blodig vis.

Det er helt enkelt god underholdning, og serien har da også høstet ros, branchepriser og tårnhøje seertal.

Omvendt er der i sæson 4 måske også ved at indfinde sig en vis træthed, ligesom navnlig den nye sæson har fået kritik for at være lidt for politisk.

Så måske er det meget godt, at producenterne allerede har annonceret at den kommende sæson fem bliver den sidste. Man skal som bekendt stoppe, mens legen er god.

Det ændrer dog ikke på, at The Boys indtil videre stadig er god spas. Ligeledes har universet også vist sig at kunne bære en spin-off serie – Gen V – som der allerede ligger en sæson af, mens sæson 2 skulle være under produktion.