Trådløs på nettet i lufthavnen

Passagerer i Københavns Lufthavn kan nu komme på internettet ved brug af den trådløse standard 802.11b. Tjenesten kan bruges af alle passagerer i lufthavnen, som har en pc med trådløst netkort, og det koster 50 kroner for en time på nettet.

Gratis i oktober

Skal du snart ud at rejse, så medbring din bærbare pc eller lommecomputer. Passagerer i Københavns Lufthavn kan nemlig nu komme gratis på internettet ved brug af den trådløse standard 802.11b også kaldet WLAN. Den nye tjeneste vil være gratis i hele oktober, og derefter skal man betale via kreditkort.

Tjenesten er placeret lige efter sikkerhedskontrollen i terminal 3 mellem Gate C1 og C9, og alle har mulighed for at bruge det trådløse netværk. Området er altså ikke placeret i et specielt business-område, som andre nyhedstjenester har skrevet.


Oversigt over området i Københavns Lufthavn, som også kan ses på Lufthavnens site.

Der kan være op til 100 brugere på det trådløse netværk. For at bruge det trådløse netværk i lufthavnen skal brugerne have en bærbar pc eller en lommecomputer med et netkort, der understøtter den trådløse IEEE standard 802.11b. Når en bruger starter sin pc op og forsøger at gå på internettet for eksempel ved at aktivere en browser, så bliver man automatisk dirigeret til en speciel startside, hvor man skal logge ind.

I oktober måned er der gratis adgang, så en bruger skal ikke foretage et konkret login. Senere hen skal der betales for den trådløse tjeneste, og derfor skal brugere logge ind ved angivelse af navn, e-mail adresse, kortmærke, kortnummer og udløbsdato. Derudover skal man angive hvor mange timers forbrug man vil købe. Tid og beløb bekræftes, og beløbet vil herefter blive trukket fra brugerens kontonummer. Den trådløse standard 802.11b indeholder muligheden for at kryptere oplysninger ved brug af krypteringsprotokollen WEP. Systemet i Københavns Lufhavn benytter derfor WEP-protokollen til at kryptere alle følsomme oplysninger.

Bluetooth

Priserne for at bruge det trådløse netværk bliver 30 kroner for en halv time, 50 kroner for en time, mens 4 timers forbrug koster 80 kroner. Selv om man vælger en time, men kun bruger tre kvarter, kommer man til at betale for en time.

Selvom specielle business-områder tilbyder gratis internetadgang fra områdernes egne computere, så har Københavns Lufthavn valgt at den trådløse tjeneste kommer til at koste de ovennævnte beløb. Dette er sket for at dække omkostningerne ved installation og vedligeholdelse af netværket, og fordi tjenesten udbydes til alle og ikke kun til business-kunder.

Efter login og betaling kan brugeren dirigeres til en speciel startside med oplysninger om det trådløse netværk eller andet. I øjeblikket er det dog brugerens egen startside som benyttes.

Hvis brugeren eksempelvis skal hente en kop kaffe, kan man bare logge af netværket, og bagefter logge på igen. Et program kontrollerer, hvor lang tid man har været logget på, så der er ingen grund til at skynde sig med kaffen. Når tiden er udløbet vil man blive dirigeret til startsiden igen, og så skal man betale igen, hvis man vil surfe videre.

Den trådløse tjeneste i Københavns Lufthavn bygger på et system, som er udviklet af Aptilo Networks. Systemet understøtter også den trådløse standard Bluetooth, men Københavns Lufthavn har valgt at den trådløse tjeneste i første omgang kun skulle prøves med 802.11b-standarden. Hvis erfaringer viser sig at være gode med 802.11b, så vil der også blive tilbudt en tjeneste til Bluetooth-brugere.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere