Artikel top billede

Den 41 millimeter lille AMOLED skærm med 320 ppi opløsning, er let at aflæse, trods de små dimensioner. (Foto: Google PR)

Test: Googles Pixel Watch 2 er et smart-ur på steroider, der overrasker positivt

Den ligner ikke meget den lille runde puck, når den er på håndleddet, men under overfladen gemmer sig et velfungerende ur, der vil tiltale dig, der kun er til Android.

Hånden på hjertet var der ikke de store forventninger til Pixel Watch 2 første gang, jeg fik det i hånden.

Det er jo en lille ubetydelig puck med et Android-baseret styresystem. Jeg er normalt langt mere til større ure fra for eksempel Garmin.

Men jeg må bøje mig, for selv om jeg ikke er i gang med at spare op til det, eller er konverteret til Google-universet, så bliver jeg alligevel overrasket over, hvor velfungerende en lille enhed, det reelt er.

En hybrid og en klon

Pixel Watch 2 er som de fleste smart-ure en hybrid mellem et sports-ur og et smart-ur, som du kan bruge til hverdag.

At kunne få notifikationer op på uret, reagere på dem med mere, er efterhånden hverdagskost. Og her skuffer Google ikke.

Uret er endog meget hurtig til at give dig alle mulige – og til tider ubrugelige – notifikationer.

Men alt det kan naturligvis skræddersys via app’en eller delvist på uret. Det kræver dog en Android-baseret enhed, da iPhone-samspil her er udelukket.

At du ikke kan benytte Pixel 2 med en iPhone, oplever jeg som fjollet. For år tilbage gav det mere mening, da alt var skarpere opdelt.

Efter min mening er vi kommet videre og skal helst kunne benytte alle apparater på kryds og tværs af platforme.

Når det er sagt skal jeg hurtigt tilføje, at det fungerer godt med Android, og for eksempel stemmesyring via uret, er til UG.

Og man kan som bekendt heller ikke bruge Apple Watch med Android-telefoner.

Selve fitness-delen er omfattende, men ikke så overskuelig, som jeg finder det på et ur med æble-logo. Og da slet ikke som den overflod, der leveres fra Garmins dyrere serier.

Selve fitness-delen er lavet i samarbejde med Fitbit, der har godt styr på netop det enkle og brugervenlige.

Så det fungerer – men ganske som Fitbits egne ure – oplever jeg, at jeg har købt en udmærket Golf frem for en Porsche. Det er fair nok, da prisen er rimelige 3.099 kroner med Wi-Fi og 3.490 kroner med LTE-varianten, som jeg har til test.

Skærm og funktion i topform

Skærmen reagerer kvikt og ikke mindst præcist. Det er også en klar nødvendighed, der kun er 41 millimeter at boltre sig på.

Det er godkendt, men for mig er perlen den lille knap på siden, som ligner en fra et analogt ur.

Med knappen kan jeg hurtigt scrolle igennem menuer, og Pixel Watch 2 kvitterer med små ”klik,” der kan mærkes på armen. Det er i mangel af bedre ord – en lækker oplevelse.

Funktionen betyder sammen med den skarpe skærm, at kvalitetsfølelsen løftes i brug, og løfter sig langt over det visuelle indtryk, som det lille ur giver.

Pulsmålingen via tre sensorer er mindst 10 hjerteslag fra virkeligheden, hvilket er godkendt, da jeg på mere kostbare ure har målt større afvigelser.

På armen under træning oplever jeg uret som rart og ikke generende.

Til gengæld finder jeg de 24 timers batteridrift – reelt 16-18 timer, hvis du også er meget aktiv - lige i underkanten.

Det betyder, at du skal oplade hver dag. Det tager under to timer, men kræver jo, at man husker det,

Et meget personligt valg

Jeg kommer stadig ikke til at købe et Pixel Watch 2, næste gang jeg skal have smart ur. Men det handler som sagt mere om personlige præferencer end urets performance.

Som nævnt er ydelsen langt over det ventede. Er du i forvejen viklet godt ind i Google-universet og hele den platform, vil du elske uret. Især skærmen er en vinder.

Jeg finder uret lidt lille, men som sagt overraskende god i performance, både som hverdagsur og til træning.

Der er dog mange gode konkurrenter, ikke mindst fra Garmin, hvorfor jeg lander på en middel karakter.


Loading ikon