På kun tre måneder har Kina gennem en målrettet indsats formået at fjerne 705.000 såkaldte rygter fra nettet, samt lukket over 21.000 af hvad Kina definerer som illegale konti, "korrigeret" godt 8.000 internetplatforme og undersøgt 2.300 sager.
Det oplyser Ministeriet for Offentlig Sikkerhed i Kina på et pressemøde, og det er ikke småting, der er kommet ud af denne indsats.
For i forløbet er 130 hemmelige netværk screenlagt, og 630 personer er arresteret.
Kampagnen mod "rygterne" på internettet blev lanceret 10. april, og med Kinas generelt stramme tilgang til kontrol med internettet, så er det svært ikke at se det nye tiltag som endnu en måde for Kina at udøve censur.
I det kommunistiske partis talerør, Global Times, lyder forklaringen på den nye kampagne således:
"I de senere år har nogle selvbestaltede mediemennesker udnyttet sociale hotspots til at fabrikere og sprede internetrygter. Nogle drister sig endda til at iscenesætte, skrive, dirigere og fremtrylle falske events online blot for at tiltrække følgere, skaffe trafik og høste illegale profitter."
Den kinesiske censur er lavet til at finde og lukke af for de emner, som regeringen ikke ønsker kommunikeret til den brede befolkning. Dog er der en del kinesere særligt i den yngre del af befokningen, der er i stand til at gå uden om censur-systemet.
Det er netop disse personer, som jagten er gået ind på. Nogen af disse it-kyndige bliver kaldt "vandhære", som referer til personer, som under anonymitet er betalt for at støtte op om bestemte synspunkter på nettet - dem vi i Vesten kalder "trolls".
Disse bekæmpes ofte med regeringen egen "troldehær" - det såkaldte "50 cent party", som er den kinesiske regerings egne grupper, som fungerer på præcist samme måde - blot hvor holdningerne der spredes er i det kommunistiske partis interesse.
"50 cent" refererer til standardbetalingen for et rygte, som svarer til en halv yen (næsten 50 ører).