Artikel top billede

(Foto: Kristian Granquist)

Tidligere CFCS-chef opfordrer til bedre beskyttelse mod DDoS-angreb

I lyset af den seneste bølge af cyberangreb, bør danske virksomheder opruste deres DDoS-beskyttelse, mener tidligere chef for Center for Cybersikkerhed Thomas Lund-Sørensen.

Københavns Lufthavn, SAS, Forsvaret, danske banker, Finansministeriet og senest Region Hovedstadens hospitaler er inden for kort tid alle blevet ramt af DDoS-angreb, der har fået deres hjemmesider til at gå i sort.

Det får nu tidligere chef for Center for Cybersikkerhed (CFCS) Thomas Lund-Sørensen til at opfordre til beskyttelse.

Det skriver DR.

Han mener, at DDoS-beskyttelse har været anset som mindre forretningskritisk, da nogle timers hjemmesidenedbrud jo sjældent forårsager samme ødelæggelse som andre typer ondsindede cyberangreb.

Men den holdning bør danske virksomheder ændre, mener han i lyset af de seneste mange DDoS-angreb.

"Nu ser vi, at sektor efter sektor bliver ramt meget systematisk, og derfor bliver vi nødt til at kaste denne her 'lev med det'-holdning lidt væk," siger Thomas Lund-Sørensen til DR.

Ifølge Thomas Lund-Sørensen skaber angrebene utryghed i Danmark, og danske organisationer har en samfundspligt til at afvise de formentligt russisk anførte angreb bedre, mener han.

Til Computerworld har Thomas Lund-Sørensen tidligere ytret, at DDoS-angreb ikke er det mest kritiske at beskytte sig mod, og man som virksomhed er nødt til at prioritere.

Men han pegede også på, at et DDoS-angreb principielt er et angreb mod ytringsfrihed.

Thomas Lund Sørensen var chef for Center for Cybersikkerhed fra centerets stiftelse i 2012 og omkring 10 år frem.

Han har efterfølgende været rådgiver og partner i konsulenthuset Macro Advisory Partners (MAP). Her stoppede han dog ved årsskiftet. Hvor han skal hen nu, har han ikke delt med branchen endnu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere