Artikel top billede

(Foto: U.S. AIR FORCE ACADEMY)

Efter advarsel: Elon Musks Twitter dumper første test fra EU

Elon Musk og Twitter har allerede fået en advarsel fra EU, og nu dumper det sociale medie den første test angående desinformation.

EU-kommissær for gennemsigtighed og demokrati Věra Jourová advarede sidste måned Elon Musk i forhold til at sørge for, at Twitter lever op til EU’s regler om tech-platformes håndtering af falsk information, fordi EU holder nøje øje med platformen.

Det tyder dog ikke på, at han har taget advarslen til sig.

Twitter har nemlig ikke formået at klare sin første desinformationstest fra EU.

Det skriver Politico.

Flere store platforme er blevet bedt om at aflevere rapporter om, hvordan de vil håndtere falsk information på deres platforme. Det sker få måneder før Digital Service Act (DSA), og derved flere bødebeføjelser, træder i kraft i EU.

Twitter har afleveret en rapport, men den er blevet opfattet som ufuldstændig. Andre platforme som Youtube, Facebook og Tiktok har også afleveret rapporter, men disse har indtil videre klaret sig gennem nåleøjet.

Twitter var altså den eneste platform, der dumpede.

"Jeg er skuffet over at se, at Twitters rapport halter bagefter andre," sagde Věra Jourová i en erklæring ifølge mediet og fortsætter:

"Jeg forventer en mere seriøs forpligtelse til deres forpligtelser, der stammer fra kodekset."

Rapporterne er frivillige, men det kan være en god idé at deltage, da de fungerer som en slags lakmustest for de kommende regler under DSA, og hvis tech-platforme ikke lever op til den kommende lovgivning, kan det betyde bøder på op til seks procent af omsætningen.

Twitter havde ved sidste årsrapport en omsætning på omkring 34,2 milliarder kroner. Seks procent af det beløb svarer til omkring 2 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere