Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Polestar 3 får verdenspremiere i København om to uger

Danmark får æren af at holde verdenspremiere på Polestar 3 – den første SUV fra det fremadstormende elbilsbrand med Volvo i ryggen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er en kraftfuld elektrisk bil af SUV-typen, der præsenteres for verden d. 12 oktober i København.

Den er bygget på teknologi, udviklet af og delt med Volvo Cars, herunder en lang liste af avancerede sikkerhedssystemer centraliseret. Der er desuden computerkraft fra NVIDIA samt teknologi fra Zenseact, Luminar og Smart Eye.

“Vi blev nødt til at spørge os selv: ‘Hvordan bør en moderne SUV se ud?’. Polestar 3 definerer, hvordan en SUV skal se ud i den elektriske tidsalder, og i vores designproces fokuserede vi på nogle af de mest fundamentale kendetegn ved en SUV; proportioner, positur og aerodynamik,” siger Thomas Ingenlath, CEO for Polestar.

Fra komfortabel cruiser til agil performance-bil på et splitsekund

Performance er afgørende for Polestar, der handler om mere end bare hurtig acceleration. Ved lancering vil alle versioner have en dobbeltmotordrivlinje med elektrisk drejningsmomentfordeling via dobbeltkobling på den bagerste elektriske motor.

Desuden vil bilen være udstyret med adaptiv luftaffjedring med dobbeltkammer og aktive støddæmpere, hvilket tillader Polestar 3 at kunne veklse mellem komfort og fast affjedrringsdynamik og tilpasse støddæmperne hvert andet millisekund (500 Hz), så det passer til vejens tilstand.

“Det, der gør Polestar 3 til en helt speciel elektrisk performance SUV, er den her øjeblikkelige evne til at kunne transformere sig fra en komfortabel cruiser til en skarp, agil performance-bil på ingen tid. Bilens lave tyngdepunkt og dens brede sporvidde giver ultimativ stabilitet og en spændende oplevelse bag rattet,” fortsætter Thomas Ingenlath.

Den valgfrie Performance-pakke giver mulighed for maksimal output med 380 kW og et drejningsmoment på 910 Nm sammen med Polestar Engineered chassis, der tuner både de aktive støddæmpere og luftaffjedringen. Polestars svenske signatur-gulddetaljer bliver også tilføjet sammen med ventilkapsler, sikkerhedsseler og lasergraverede lys-striber.

Polestars CEO, Thomas Ingenlath og Polestars Head of Design, Maximilian Missoni indleder lanceringseventet kl.19:00 CEST den 12. oktober. Det vil være muligt at streame live-udsendelsen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere