Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Betal på internettet med SMS

Mange vil ikke købe varer på internettet, fordi de ikke vil opgive kreditkortets kortnummer og udløbsdato. Men snart vil man kunne godkende en betaling ved at sende en SMS-besked til e-forretningen, og så skal man ikke oplyse kortnummer.

Chipkort

En del mennesker føler sig utrygge ved at købe varer på internettet, da man skal oplyse kreditkortets kortnummer og udløbsdato. Derfor har mange ment, at når kreditkort med magnetstrimmel bliver afløst af chipkort, så vil der være flere som har lyst til at handle på internettet.

Men brugen af chipkort som betalingskort er ikke rigtigt blevet til noget - endnu. Mange har begrundet dette med, at chipkortlæsere ikke er standardudstyr i forbindelse med pc'er.

Men der findes faktisk rigtig mange chipkortlæsere. Alle GSM mobiltelefoner indeholder nemlig en læser. Denne chipkortlæser bruges til at læse information, der er indkodet i SIM-kortet.

SIM står for Subscriber Identification Module, og SIM-kortet identificerer abonnenten, telefonnummer og adgangskode. Men SIM-kortet kan bruges til andet end at lagre information. SIM-kortet er nemlig et chipkort, der indeholder en mikroprocessor. Processoren fungerer som en lille computer, og derfor kan data manipuleres af selve chippen. På grund af chippen kan SIM-kortet altså benyttes til mere end et lagringsmedie.

Man kan for eksempel bruge SIM-kortet til at kryptere data med. Et SIM-kort kan indeholde flere forskellige krypteringsalgoritmer blandt andet Triple DES og RSA. Så man kan både bruge SIM-kortet til at kryptere data og til at lagre en digital signatur.

Derfor vil vi snart kunne godkende en betaling ved at sende en SMS-besked med en digital signatur til e-forretningen, og så skal man ikke oplyse kortnummer og andre sensitive data.

Mobiltelefon

Firmaet SmartTrust, der udvikler software til mobile applikationer, har teknologien til sikker betaling med mobiltelefonen. En GSM mobiltelefon er nemlig altid er tilgængelig og kan bruges på ethvert tidspunkt, indeholder et chipkort, SIM-kortet, og har en brugerflade. Og der er allerede millioner af potentielle kunder, som bruger en GSM mobiltelefon.

Betaling med mobiltelefonen er ikke en ny ide. Som vi skrev om i sidste uge samarbejder Nokia med Visa og Nordea, og de har udviklet en WAP-telefon, der kan bruges til betaling. Chipkortet i mobiltelefonen indeholder to chips, hvor den ene chip kan udstedes af et pengeinstitut, og den anden chip er en GSM SIM chip.

SmartTrust har udviklet en mobil-betalingsform, som kan bruges selvom telefonen ikke understøtter WAP og ikke indeholder et specielt chipkort. Betalingsformen er ganske simpel, og man bruger en kombination mellem mobiltelefonen og en WAP-browser på telefonen, eller en almindelig browser på computeren. For at besøge en e-forretning, der understøtter den nye betalingsform, skal man logge ind på forretningens site med sit mobiltelefonnummer.

Betal med SMS

Kunden benytter en browser til at kigge på forretningens udvalg af produkter. Når kunden har fundet ud af, hvad der skal købes, klikkes der på det pågældende produkt. Ved en normal e-handels-oplevelse ville kunden derefter blive ført til den elektroniske indkøbskurv, men ved denne betalingsform sendes der en SMS-besked til kundens mobiltelefon.

SMS-beskeden indeholder en beskrivelse af det produkt, kunden vil købe, samt prisen. Kunden kan derefter vælge om han vil godkende købet eller ej. Godkendelsen sker ved, at kunden sender en SMS tilbage til forretningen. Denne meddelelse indeholder blandt andet kundens personlige digitale signatur, som er lagret på SIM-kortet.

Kundens digitale signatur og mobiltelefonnummer bruges af kundens pengeinstitut til at identificere den pågældende person. Derfor kan forretningen sammen med pengeinstituttet sammen ordne betaling for produktet uden at inddrage kunden yderligere.

Det kan virke så simpelt, at man kan blive helt skeptisk. Men vi har for nogle få dage siden set systemet demonstreret, og det virker faktisk perfekt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere