Af Lars Bennetzen, Alt om Data
Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.
For nyligt sendt Oracle version 18 af programmeringssproget Java på gaden, som vi skrev om her. Til AOD PRO oplyser Oracle, at selskabet har havde 56 milliarder aktive JVM’er i 2020 og forventer, at der vil være 82 milliarder med udgangen af 2025.
Georges Saab, som er vice president of development i Java Platform Group, forklarer, at Danmark er et af de mest aktive Java-communities i verden. For eksempel består Java-gruppen i København af over 250 Java-udviklere, og de holder regelmæssige møder for at netværke, dele viden og erfaring og samarbejde om de bedste måder Java kan bruges på.
”Vi er også rigtig glad for at se, at den globale serie af Goto: events vil holde mange flere events i Danmark med fokus på Java – som for eksempel Goto: Copenhagen i oktober 2022,” fortæller Georges Saab til AOD PRO.
Hjælp til at komme i gang
Han forklarer, at der er en række vigtige ting i den nye version af Java, som udviklere i Danmark vil få glæde af. Ikke mindst når det handler om innovation, stabilitet og sikkerhed.
”For det første er der blevet lavet forbedringer til kernebiblioteker så som JEP 400 ”UTF-8 by Default”, hvilket betyder at API’er der er afhængige af standardkaraktersættet vil opføre sig konsistent på tværs af alle implementeringer, operativsystemer, placeringer og konfigurationer,” siger Georges Saab.
Der er også andre forbedringer der gør det lettere for danske udviklere, blandt andet i JEP 408 ”Simple Web Server”, som er designet til at hjælpe udviklere, der ikke har erfaring med Java, og gerne vil hurtigt i gang med at kode.
”Simple Web Server giver et kommandolinjeværktøj der kan starte en minimal webserver, som kun serverer statiske filer, hvilket gør den oplagt til prototype-arbejde, ad-hoc kodning og til testformål – ikke mindst i uddannelsessammenhæng,” nævner Georges Saab.
Han slutter af med at fortælle, at den sidste større forbedring, som danske udviklere kan få glæde af er at finde i JEP 413 ”Code Snippets in Java API Documentation”.
”JEP 413 producerer et @snippet tag til JavaDoc Standard Doclet, der simplificerer inkluderingen af for eksempel kildekode i API-dokumentationen. På den måde bliver udviklere mere produktive, når de får bedre IDE-support til at udvikle og redigere snippets,” slutter Georges Saab.