Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Dét tjener musikere på Spotify

Spotify betaler en tredjedel af hvad kunstnere får hos musiktjenester som TiDAL og Amazon Unlimited. Se en opgørelse over udbetalingerne her ...

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Har du spekuleret på, hvad musikere egentlig får, når du afspiller et nummer på en streamingtjeneste? Thijs Nijenhuis fra hjemmesiden Start It Up gjort indtjeningen op. Han udgiver selv musik til streaming og fremlægger i denne artikel hans udbetalinger fra de forskellige services. De er gjort op i pris pr 1000 streams.

Udbetalingerne varierer dog en del. De betinges i høj grad af Spotifys samlede indtægter i de enkelte lande. Denne opgørelse skal derfor ses som et øjebliksbillede af, hvad der er udbetalt i et bestemt land (Holland) på et givent tidspunkt, hvilket kan give et pejlemærke på, hvordan niveauet ligger. Ikke som en endegyldig facitliste.

Spotify og Google blandt de lavtbetalende

Helt i bunden finder man den kinesiske streamingtjeneste NetEase med 0,41 dollars pr 1000 streams, efterfulgt af arabiske Anghami, som kun udbetaler 0,79 dollars pr 1000 streams.

Så lavt ligger Spotify trods alt ikke. Her får kunstnerne 2,29 dollars per 1000 streams. Det varer til cirka knap 15 kroner, og således et beløb på cirka 1,5 øre for afspilning af én sang.

Det er sammenligneligt med Google Play All Acces, som betaler 2,22 dollars per 1000 streams. Men det er stadig milevidt fra de bedst betalende tjenester. Faktisk er det blot en tredjedel af hvad Apple Music, Tidal og ikke mindst Amazon Unlimited betaler kunstnerne.

Napster med i toppen

Apple Music betaler 6,77 dollars pr 1000 streams, Tidal betaler 6,85 pr 1000 streams, mens Amazon Unlimited er helt oppe på 10,96 dollars pr 1000 streams.

Blandt de velbetalende tjenester finder man overraskende nok også Napster, som ellers for tyve år siden var berygtet for at lade brugerne stjæle musik fra kunstnerne. Dengang fungerede Napster som en fildelingstjeneste. I dag er blot navnet der er tilbage og bag streamingtjenesten finder man nogle af de store pladeselskaber. Hos Napster udbetales 7,88 dollars pr 1000 streams. Videotjenesten YouTube Red ligger også i den høje ende med 9,90 dollars pr 1000 visninger, når der er tale om musikindhold.

Se hele statistikken med udførlig beskrivelsen af de forskellige tjenester hos Start It Up.

I modvind for kontroversiel podcast

Spotify er i vælten for tiden. Med Neil Young i spidsen har flere af rockmusikkens store stjerner valgt at forlade streamingtjenester, i protest mod at den lægger platform til Joe Rogans kontroversielle podcast, som ifølge musikerne spreder misinformation om corona.

Neil kritisere samtidig musikkvaliteten på Spotify, der ikke, ligesom en del af konkurrenterne leveres i høj lossless kvalitet, men kun kan streames i komprimeret mp3-kvalitet. Spotify lovede ellers sidste år et HiFi-abonnement med bedre lydkvalitet, men det har vi endnu ikke set noget til.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Få indblik i, hvordan du planlægger, designer og drifter dit datacenter, så det kan følge med virksomhedens vækst, støtter bæredygtighedsindsatsen og lever op til krav om effektiv datahåndtering.

25. februar 2025 | Læs mere


Identity Festival 2025

Er du klar til en dag, der udfordrer din forståelse af, hvad Identity & Access Management (IAM) kan gøre for din organisation? En dag fyldt med indsigt, inspiration og løsninger, der sætter kursen for, hvordan vi arbejder med IAM i de kommende år.

05. marts 2025 | Læs mere