Spilkæder i milliardfusion vil erobre Europa

De to største spilkæder i USA, Gamestop og Electronics Boutique, er på vej mod en fusion til en værdi af otte milliarder kroner, der skal skabe verdens største forhandler af spil. Målet er at indtage Europa, hvor Electronics Boutique i forvejen er til stede i Danmark med omkring 20 butikker.

Konkurrencen om salget af spil og spiludstyr til pc og spilkonsoller ser ud til at blive skærpet yderligere med en fusion mellem USA's to største spilkæder, Gamestop og Electronics Boutique.

Der er tale om, at Gamestop med 1.800 butikker er villig til at betale omkring otte milliarder kroner for at overtage Electronics Boutique, der har 2.000 butikker og er langt bedre repræsenteret uden for USA.

Electronics Boutique er også til stede i Danmark, hvor selskabet siden 2001 er vokset til omkring 20 butikker under navnet EB Games og sidste år forventede en omsætning på 130 millioner kroner.

Sidste år fik kæden dog konkurrence af britiske Game Group, der åbnede flere butikker i Danmark.

Netop Game bliver den store konkurrent i Europa for fusionen mellem Gamestop og Electronics Boutique. Game er den største deciderede spilkæde i Europa, mens begge de amerikanske selskaber har annonceret vækst og nye butikker på denne side af Atlanten.

For få uger siden informerede Game selv børsen i London om, at selskabet var i forhandlinger om et muligt salg, men ifølge nyhedstjenesten Gamesindustry.biz er der ikke kommet noget ud af de forhandlinger.

Game er dog ikke den eneste konkurrent for den kommende fusion. I USA sidder Wal-Mart og Best Buy på store dele af det voksende marked for salg af spil og spiludstyr.

De amerikanske konkurrencemyndigheder skal nu tage stilling til fusionen, men det ventes ikke at blive en hindring, fordi det fusionerede selskab kun vil få en markedsandel på omkring 22 procent af det samlede marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere