Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Flere og flere går over til videokonference - Logitech byder ind

Logitech er klar med nyt udstyr, der gør de nemt for alle virksomheder at sætte videokonferencer op med god lyd og klare billeder.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Engang var videokonferencer enten noget med stort, dyrt og kompliceret med udstyr leveret af Cisco - eller også klarede man sig med to-tre mand om en bærbar computer og Skype. Under alle omstændigheder var man aldrig helt sikker på, at det virkede, og alle blev koblet på, når mødet startede. Det har coronaen lavet helt om på.

Når Logitech nu lancerer nyt udstyr til nemme videokonferencer med god lyd og klart billede, så rammer det lige ind i et behov, som ikke kun de store virksomheder har, men som også dækker de små og mellemstore firmaer.

Biografkvalitet og knivskarp lyd

Kampen om dette marked står primært mellem Poly og Logitech, og Logitech er klar med den nye generation af selskabets konferenceløsninger. Hovedprodukterne i lanceringen er Logitech Rally Bar, der er bygget til mellemstore rum, og Logitech Rally Bar Mini til små rum.

Ifølge Logitech har de to nyheder "biografkvalitet og knivskarp lyd i et alt-i-ét design, og giver dermed møder en seriøs opgradering".

De to konferenceenheder understøtter selvfølgelig Microsoft Teams og Zoom (plus platforme som LogMeIn GoTo portfolio, Pexip og RingCentral), og man kan ganske enkelt koble computere på dem med en USB-forbindelse.

Fokus på lydkvalitet

Lyden er vigtig ved onlinemøder, og her fastslår Logitech, at alle stemmer går klart igennem takket være ultralav forvrængning i begge videobarers højttalere, og at lyden når ud i alle hjørner af mødelokalet. En tilpasningsdygtig mikrofongruppe opfanger stemmer fra hvert sæde i rummet og fokuserer automatisk på den, der taler. Mikrofonerne udligner også automatisk højere og blødere stemmer og reducerer uønsket støj. Desuden minimerer et patenteret anti-vibrationsaffjedringssystem ifølge Logitech vibrationer fra højtalere, som kan forstyrre opfattelsen af lyden.

Billedet på den tilsluttede skærm er også i høj klasse, fastslår Logitech. Det vil føles, som om man sidder i et fysisk møde, fordi den motoriserede pan- og tilt-funktion fungerer sømløst og optikken er knivskarp op til 4K, lyder forklaringen. Den store Rally Bar kan desuden prale af tabsfri billedkvalitet med op til 5x optisk zoom.

Også uden computer tilkoblet

Logitech RightSense-teknologi og AI Viewfinder sidder i et ekstra kamera, som registrerer menneskelige figurer og i realtid regner ud, hvor de befinder sig. På den måde skal alle mødedeltagerne altid kunne være i fokus, også hvis de springer på opkaldet inde i mødet eller bevæger sig.

Samtidig lanceres den nye Logitech RoomMate, der er bygget til store mødelokaler, og som er en hardwareenhed, der giver kunderne mulighed for at køre videokonferencetjenester på Logitechs konferencekameraer, eksempelvis Rally Plus, uden at skulle tilkoble en pc eller Mac.

Logitech Rally Bar vil som det første produkt fra den nye portefølje kunne fås i slutningen af dette kvartal. Rally Bar Mini og Logitech RoomMate bliver tilgængelige senere, oplyses det.

De nøjagtige danske priser kendes ikke endnu. Men Rally Bar får en europæisk pris på 3999 euro, Rally Bar Mini vil koste 2999 euro, og Logitech RoomMate starter ved 999 euro.

På billedet foroven ses hele Logitechs konference-setup med fra venstre Rally Bar Mini, Rally Bar og den eksisterende Rally.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere