Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Googles boykot af Huawei udsat 90 dage

For at de der baserer deres forretning på Huawei-teknologi kan nå at finde alternative løsninger, udsætter det amerikanske handelsministerium boykotten af Huawei i 90 dage. Det betyder, at det afgørende samarbejde med Google har lidt tid at løbe på endnu.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Nyheden om at Google bliver påtvunget et boykot af Huawei kom som lidt af et chok i går. Boykotten sker som følge af at Huawei er kommet på den amerikanske regerings sorte liste over virksomheder, som det er forbudt at samarbejde med.

Det amerikanske handelsministerium har nu besindet sig lidt, da de omfattende konsekvenser af et øjeblikkeligt boykot tilsyneladende er gået op for dem. Masser af små virksomheder, netværksoperatører m.m. er afhængige af udstyr fra Huawei, og de kommer til står med store udfordringer, når de ikke kan længere kan få support. Boykotten er derfor udsat 90 dage, så der er tid til at finde alternative løsninger.

Kan forsøge at fremtidssikre

Det giver så samtidig brugere af Huaweis smartphones lidt længere tid at løbe på, inden de skal frygte for en afkobling fra Android-systemet og helt essentielle Google apps som Gmail, YouTube, Play Store og mange andre. Google og Huawei kan i perioden arbejde sig frem til en løsning og få sendt afgørende opdateringer igennem systemet, så Huawei-mobilerne er sikret så langt ud i fremtiden som muligt.

Huawei har lovet at oplevelsen på solgte smartphones, og dem der ligger i butikkerne lige nu, ikke vil blive påvirket af Googles forestående boykot, men der er ingen tvivl om at boykotten vil få alvorlige konsekvenser for Huaweis smartphone-forretning, hvis den gennemføres. Selvom producenten har gjort rigtig meget for at øge oplevelsen er en Huawei-mobil grundlæggende set en skal omkring et Google-system.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere