Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu kan Apple Watch tage EKG-måling af dit hjerte

I dag er en EKG-app blevet tilgængelig for de danske brugere af Apple Watch. Den gør det muligt at måle din hjerterytme og få en notifikation, hvis der skulle være uregelmæssigheder.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Specielle elektroder i Apple Watch Series 4 gør det muligt at tage en EKG-måling direkte på håndleddet. Men app'en der giver adgang til denne funktion har ladet vente på sig.

Den er imidlertid klar i dag til de danske brugere. Du skal blot opdatere uret, så dukker appen op.

Vigtig information til lægen

EKG-appen tager et elektrokardiogram og måler hjerterytmen på netop det tidspunkt, hvor man oplever symptomer som et hurtigt eller oversprunget hjerteslag. Det kan være med til at bidrage med vigtige data til lægen.

Notifikationsfunktionen ved uregelmæssig hjerterytme på Apple Watch kan nu også med mellemrum kontrollere hjerterytmer i baggrunden og sende en notifikation, hvis den identificerer en uregelmæssig hjerterytme, der kunne være atrieflimren (AFib).

Appen er nu CE-mærket og godkendt i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere