Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Første bog om .Net på dansk

Endelig er der kommet en bog om Microsofts .Net på dansk. Bogen giver en god introduktion til .Net objekter, ASP .Net, webtjenester og Windows Forms. Deltag i konkurrencen om at vinde denne bog.

Godt og skidt i .Net

Konkurrence:

Hvad synes du om .Net? Skriv et indlæg eller et svar på et indlæg på vores debatsite, og fortæl hvad du synes om Microsofts .Net. Lægger du dit indlæg ud på debatsitet senest den 2. oktober, deltager du i konkurrencen om at vinde bogen "Introduktion til .Net". De mest interessante og velargumenterede indlæg belønnes med et eksemplar af bogen. Der udloddes i alt 25 eksemplarer. De heldige vindere får besked via e-mail.

Selvom .Net Framework og Visual Studio .Net stadig kun findes i betaversioner, så er der allerede blevet skrevet flere bøger om Microsofts .Net. Nu er den første bog kommet på dansk, og den hedder meget naturligt "Introduktion til .Net". Bogen udkommer den 24. september.

Forfatteren, David S. Platt, lægger allerede fra starten vægt på, at bogen er skrevet ud fra betaversioner, og at der derfor senere kan komme ændringer i selve implementeringen af .Net Framework med videre. I bogen er der mange små programeksempler, og de er skrevet i både Visual Basic og i C# - både med og uden brug af Visual Studio .Net. Programeksemplerne er skrevet i forskellige programmeringssprog netop for at bevise at .Net kan fungere mellem forskellige sprog. Programeksemplerne i bogen kan suppleres med mere komplekse programeksempler på bogens hjemmeside.

Bogen er skrevet meget levende og har gode, forklarende eksempler, som gør det let at forstå, hvad .Net, .Net objekter med videre egentlig er. Bogens målgruppe er stor, da forfatteren meget ambitiøst gerne vil have både udviklere og chefer til at forstå .Net ved at læse bogen. Og det virker da også godt, da forfatteren bevæger sig let og smidigt imellem teksteksempler og programeksempler.

Forfatteren lægger absolut ikke skjul på, at der både er gode og dårlige ting ved Microsofts produkter. Hvis Platt er utilfreds med en fremgangsmåde eller en beslutning, så skriver han det i bogen. Flere gange opfordrer forfatteren endda læserne til at skrive et brev til Microsoft, for at få firmaet til ændre holdning. Det drejer sig blandt andet om definitionen af arrays i Visual Basic .Net. I Visual Basic starter arrays med element(1), mens arrays i Visual Basic .Net starter med element(0).

Detaljeret

Bogen har fire lange kapitler om .Net objekter, ASP .Net, .Net Webtjenester og Windows Forms. Til hvert kapitel er der en indledning, der fokuserer på de problemer, som har medført at Microsoft er gået i gang med at udvikle .Net strategien. I hvert kapitel beskrives det, hvordan man hurtigt kommer i gang, og der gives en række eksempler. For eksempel vises det, hvordan man skriver en webtjeneste, og hvordan webtjenester understøttes i Visual Studio .Net.

Udover dette kommer bogen også ind på mange af de relaterede emner til .Net. Blandt andet beskrives XML og SOAP samt protokollen HTTP. Nye begreber som Managed Code, Just in time-kompilering og Garbage Collection forklares, men også gamle ting som Common Language Runtime (CLR) og Microsoft Intermediate Language (MSIL). Forskellene mellem gamle versioner og de nye .Net versioner af Visual Studio og Visual Basic bliver også gennemgået, men ikke særlig detaljeret.

Alt i alt kommer bogen godt og grundigt rundt om de mange emner i .Net, og det er godt, at bogen er gennemsyret af forfatterens meninger om både de negative og positive sider ved .Net. Det er rart, at man kan læse de komplekse ting i .Net på dansk, selvom bogen til tider bærer præg af at være oversat fra engelsk. Bogen er kun på 184 sider, og derfor er den meget lettere at kaste sig over, end hvis den havde været en ordentlig tyk sag.

David S. Platt: Introduktion til .Net
184 sider
ISBN: 87-7937-006-3
Pris: Kr. 350,00 (300,00 kroner før udgivelse)
Oversat af: Jes Nyhus




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere