Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Spejlløst full frame kamera fra Canon

EOS R er det første spejlløse full frame kamera fra Canon. Det har en ny innovativ RF-fatning, den hurtigste autofokus i verden og evnen til at fokusere selv i de mørkeste omgivelser.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

EOS R-systemet er bygget helt fra bunden og skal give rigere og mere detaljerede resultater med uovertrufne niveauer af skarphed og detalje.

EOS R er det første kamera, som har RF-fatning med en 12-pin forbindelse, ”flange back” distance på 20mm og en 54mm bred fatningsdiameter, som gør endnu større fleksibilitet i objektivdesignet muligt.

Gennem kombinationen af RF-objektiver med høj ydeevne, en 35mm full-frame CMOS sensor med ca. 30,3 millioner effektive pixels og den seneste DIGIC 8 image processor, skal EOS R være i stand til at levere billeder af høj kvalitet under alle forhold. Digital Lens Optimizer, der korrigerer faktorer som objektiv-afvigelser, trækker på kraften fra RF-objektiver for at sende korrektionsdata til kamerahuset, hvilket minimerer indvirkningen på den kontinuerlige skydehastighed.

Verdens hurtigste autofokus

Med verdens hurtigste autofokus – på så lidt som 0,05 sekunder – og evnen til problemfrit at fange bevægelige motiver hurtigt og præcist, med op til 8fps kontinuerlig optagelse (fixed AF) og 5fps med AF tracking, lader EOS R ikke et godt motiv gå forbi.

EOS R har Touch and Drag AF, som giver en intuitiv valgfrihed af de 5.655 valgbare AF punkter – flere end noget andet kamera i sin klasse. Som verdens første kamera, der gør low-light autofokus ned til -6 EV muligt, er EOS R optimeret til low-light optagelser takket være den avancerede Electronic Viewfinder med 3,69 millioner prikker, der giver 100 procent dækning af scenen/landskabet, hvilket gør det muligt at se motiver i præcise farver selv i helt mørke omgivelser.

EOS R gør fuldstændig lydløs optagelse muligt, for total diskretion i selv de mest intime omgivelser, hvilket gør det ideelt for fotojournalister eller bryllupsfotografer.

Skyd 4K-video

EOS R er et meget gennemført filmproduktionsværktøj, som leverer 4K-videooptagelse med full audio kontrol, en variabel vinklet skærm og manuel fokus peaking. Desuden kan EOS R give output i 10-bit over HDMI med Canon log, som giver filmskabere muligheden for at skabe video med neutral kontrast, med op til 12-stop dynamisk omfang ved ISO 400, som giver post-produktionen mulighed for at grade til præcis den farvenuance eller detaljer i skygge eller højlys, som der ønskes.

Godt greb

Næsten hver eneste knap på kameraet kan customiseres, hvilket medfører nye niveauer af personalisering og funktionalitet til EOS-brugere. Den velkendte, dog videreudviklede, EOS ergonomi og gennemprøvede håndtering – inklusiv det vejr-forseglede robuste magnesium chassis – tillader brugere at skyde i længere perioder med det komfortable greb og intuitive layout.

Som det første inden for Canons EOS kameraserie har EOS R en tilpasselig multi-funktionsbar, som kan personaliseres ved at bruge en slide eller touch motion for foretrukne indstillinger som ISO. Always-on Bluetooth, designet til dem på farten, tillader en smartphone at blive koblet sammen med EOS R og GPS-data optaget i billeder. For yderligere kreativitet, kan der skydes remote gennem Canon Camera Connect app’en.

Som en nyligt introduceret feature for alle RF-objektiver, vil alle RF-objektiver indeholde en tilpasselig Control Ring, som brugere kan bruge til at justere blænde, lukkerhastighed eller eksponeringskompensation – hvilket betyder, at der ikke er nogen grund til at kigge væk fra billedet og risikere at afbryde koncentrationen – såvel som intuitiv ergonomi for en naturlig oplevelse under optagelse.

Den vejledende pris for Canon EOS R er 19.990 kroner.

Den vejledende pris for EOS R med RF 24-105mm f/4L IS er: 27.990 kr

Sammen med kameraet kommer en række nye objektiver og forskelligt tilbehør:

EF-M 32mm f/1.4 STM er: 4.499 kr.
RF 50mm f/1.2L USM er: 19.990 kr
RF 24-105mm f/4L IS USM er: 9.490 kr
RF 28-70mm f/2L USM er: 25.990 kr
RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM er: 4.490,00 kr
Control Ring Mount Adapter EF-EOS R er: 1.990 kr
Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R with Drop-In Variable ND Filter A er: 3.690 kr
Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R with Drop-In Circular Polarizing Filter A er: 2.690 kr
Battery Grip BG-E22 er: 2.490 kr

Salgsstart for EOS R er den 9. oktober.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere