Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Verdens bedste websites

PC World Online giver et bud på de 20 vigtigste og bedste websites, som vi ikke kan undvære. Her er det absolut bedste inden for søgemaskiner, sport, priser, film, musik og databaser.

Top fem

Nedenfor og i de næste par afsnit, giver PC World Online et bud på Top 20 websites, som er de steder på nettet, vi simpelthen ikke kan undvære i dagligdagen. Listen er baseret på vores favoritter, og vi opfordrer læserne til at fortælle om deres egne favoritlinks på vores debatsider.

1. Søgemaskinen
Google er simpelthen den bedste søgemaskine, man kan bruge i øjeblikket. Man kan søge efter specielle websites, billeder eller emner. Og så kan man altid more sig lidt over, hvilke sprog man kan vælge for eksempel hacker-sproget.

2. Telefonbogen
På De gule sider kan man søge i både navnebogen, fagbogen og i kortbogen. Man kan få en rutevejledning både med kort og beskrivelse, og man kan finde eksempelvis det posthus, som er tættest på ens arbejdsplads.

3. Filmleksikonet
Det ultimative filmleksikon er imdb.com. Her kan man søge på titler, skuespillere eller eksempelvis hvem har spillet Darth Vader i Star Wars. Under hver film kan man læse et lille resume af filmen, brugernes anmeldelser af filmen, hvilke skuespillere der er med, hvor lang filmen er og meget mere.

4. TV-guiden
Hvad er der i fjernsynet i aften? TV2's tv og filmguide giver gode muligheder for at finde ud af om der er noget godt i fjernsynet. Man kan søge på dato, tidspunkt og genre som film eller madlavning. Derudover kan man vælge, hvilke kanaler man søge på - det er ikke kun TV2's egne programmer.

5. Rejseplanen
Rejseplanen er den bedste guide når man skal rejse med de offentlige transportmidler. Man vælger hvilken adresse eller station man skal rejse til og fra samt start eller sluttidspunkt, og derudfra genererer rejseplanen de fem bedste rejseforslag angivet med hvor mange skift, ventetid og hvor lang tid, man skal regne med at gå. Man kan også planlægge rejser til Sverige, Tyskland og Østrig.

6-10

6. Edb priser
Edbpriser.dk er den bedste prisguide på alt indenfor edb-udstyr. Om det er grafikkort eller mobiltelefoner, så er der mange muligheder for at finde det til den billigste pris. Deruover kan man også få tilsendt nyhedsbreve.

7. Sikkerheden
Securityfocus.com er det mest uundværlige website for systemadministratorer. Her får man informationer om de nyeste sikkerhedshuller, virusser, værktøjer og andre produkter.

8. Netbutikken
Amazon er den mest populære netbutik, og her kan man købe alt mellem himmel og jord: Bøger, dvd'er, køkkenudstyr, cd'er, software, gaver og meget mere. Desuden kan man også deltage i en onlineaktion.

9. Musikleksikonet
Allmusic.com har gode beskrivelser af de langt de fleste internationalt kendte bands og solister. Under hver kunstner er der en god beskrivelse af karriere og stil, og man kan se hvilke singler og albums kunstneren har udgivet. Der er også links til sites, hvor man kan købe musikken.

10. Vejrudsigten
Hos DMI kan man få 1 og 7 døgnsvejrudsigter, se hvor mange grader der er målt i dag eller eksempelvis få pollental og solvarsel. For sejlerne er der en ekstra nyttig funktion idet man kan få en udsigt for sejlervejret både med hensyn til bølger og vind samt meget mere.

11-15

11. Nørdnyheder
Slashdot.org er det ultimative nørd-site med nyheder, rygter, diskussioner og interviews om både IT og eksempelvis film.

12. Humørbomben
Er man til sort humør, så er joecartoon.com lige sagen. Man kan vælge mellem at se små tegnefilm og tegneserier, der alle bærer præg af sort humør. Man kan også sende små humørhilsner til sine venner eller downloade de sjoveste film.

13. Teknikordbog
Dette er en af de bedste teknikordbøger, hvor man kan finde ud af alt indenfor IT - software, netværk og lignende. Søgeresultaterne er delt op efter begreber, links, nyheder og tekniske forslag.

14. Forbrugerklubben
Forbrugerliv.dk er en online forbrugerklub, og det er gratis at blive medlem. Man kan få rabatter i rigtig mange butikker - også online og så får man også invitationer til særarrangementer via klubbens nyhedsbreve.

15. Netradioen
Når man arbejder hele dagen ved computeren, er det rart at høre lidt musik. Netradio har over 100 forskellige kanaler med forskellige musikgenrer. Derudover kan man læse musiknyheder.

16-20

16. Biografguiden
Skal man i biografen er filmreactor.net et godt sted at finde ud af, hvilke film der går i hvilke biografer. Man kan også læse anmeldelser og resumer af de bif-aktuelle film samt finde ud af hvad biografbilletten koster. Oversigt over film på dvd og video kan man selvfølgelig også få.

17. Det Offentlige
På danmark.dk kan man finde alt om det offentlige - adresser og telefonnumre til de forskellige myndigheder, lovgivning, publikationer og links. Man kan også læse nyheder som advarsler fra fødevaredirektoratet.

18. Sportsiden
Skal man lige tjekke de nyeste sportsresultater, så kan sportal.dk anbefales. Her findes både fodbold, håndbold, ishockey og formel1. Desuden kan man også spille onlinespil, hvis man ikke selv dyrker sport.

19. Oversætteren
Nogle gange støder man ind i websites, der desværre er på et andet sprog end engelsk eller dansk. Men problemet løses ved at bruge oversætteren Babel Fish, der både kan oversætte websites eller almindelig tekst fra eller til en masse forskellige sprog.

20. Boligsiden
Boligsiden er lavet af Dansk Ejendomsmæglerforening, og det dækker cirka 90 procent af de alle ejendomsmæglere. Man kan søge på efter bolig eller ejendomsmægler, slå op i leksikon eller få råd og vejledning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere