Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Ny .Net server fra Microsoft

Content Management Server 2001 blev lanceret den 1. august, og det er den niende server i .Net Enterprise serien. Brugere kan ved brug af den nye server selv udgive og vedligeholde et website, uden at skulle have hjælp af udviklerne.

.Net

Den 1. august blev Microsofts Content Management Server 2001 frigivet. Programmet er den niende i rækken af .Net Enterprise servere. Ved hjælp af Content Management serveren kan slutbrugerne selv udgive og vedligeholde et website uden hjælp fra udviklere. De andre servere i .Net Enterprise serien omfatter blandt andet Exchange 2000, SQL Server 2000, BizTalk Server 2000 og Mobile Information Server 2000.

Vi har i en tidligere artikel skrevet om content management systemer. Den simple definition på Content Management Systems (CMS) er applikationer, der kan sætte mennesker, der ikke har forkundskaber i HTML eller webpublicering, i stand til at udgive og vedligeholde et website. Det kan være et intranet eller eksempelvis det website, der er virksomhedens ansigt udadtil.

Content Management har indtil april i år været et ømt punkt hos Microsoft, men i april opkøbte Microsoft firmaet NCompass, der var specialist i content management. Siden da er det gået hurtigt, og nu er content management også indført i .Net platformen: Det må siges at være på tide, da strategien .Net jo netop handler om at få software med videre publiceret online.

Tre udgaver

Content Management Server 2001 fås i tre forskellige udgaver: Enterprise, Developer og Evaluation. Enterprise-udgaven kommer til at koste 39.901 dollar pr. processor. Developer-udgaven kan kun hentes, hvis man har abonnement på MSDN, mens den gratis Evaluation-udgave allerede nu kan hentes fra Microsofts site. Prøveudgaven kan testes i op til 120 dage.

Microsoft har fokuseret på tre områder i udviklingen af den nye server: Gode metoder til behandling af webindhold, dynamisk indhold og hurtig udvikling af websites. Serveren har blandt andet indbygget en funktion, der kan spore ændringer i indhold, objekter og kode. Gamle versioner af indhold gemmes automatisk, når man opdaterer. Indholdet bliver lagret på en SQL Server som objekter, der kan genbruges. Der benyttes Active Directory til at styre adgang og rettigheder for brugerne.

For at kunne køre Content Management Server 2001 skal man som minimum have Windows 2000 server med SP2, SQL Server 7.0 eller 2000 og Internet Explorer 5.x installeret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere