Artikel top billede

(Foto: Datatilsynet)

Datatilsynet åbner sag mod pant-app: "Noget tyder på, at appen indhenter en del flere oplysninger, end den behøver"

Datatilsynet undersøger nu Dansk Retursystem i forbindelse med en ny app, som muligvis henter for mange oplysninger om brugerne.

Dansk Retursystems app ”Pant” bliver undersøgt af Datatilsynet.

Appen har til formål at brugere kan få udbetalt pantpenge direkte på sin konto, men tilsynet mistænker, at den indsamler for mange og unødvendige data om brugeren.

Derfor har myndigheden ag egen drift igangsat en undersøgelse med henblik på at tjekke, om appen lever op til GDPR-reglerne.

Det meddeler Datatilsynet på sin hjemmeside.

Ifølge tilsynet prøver appen nemlig blandt andet at spore brugerens placering, læse en lang række oplysninger på enheden og interagere med brugerens bank.

"Når man udvikler en app, skal man gøre sig klart, præcis hvilke af brugernes oplysninger, der er nødvendige for, at appen kan fungere. I dette tilfælde er der noget tyder på, at appen indhenter en del flere oplysninger, end den behøver for at kunne sende et beløb til brugerens konto," udtaler Allan Frank, som er it-sikkerhedsspecialist og jurist i Datatilsynet i meddelelsen og fortsætter:

"Men vi ved det ikke med sikkerhed, og derfor har vi nu taget kontakt til Dansk Retursystem for at finde ud af, hvad appen helt præcis gør - og hvorfor den gør det."

Dansk Retursystem har nu indtil 10. august til at besvare Datatilsynets henvendelse, som kan læses her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere