Artikel top billede

(Foto: © EU/Aurore Martignoni / Aurore Martignoni)

Her er EU’s milliard-plan, der skal bringe kontinentet tilbage i den globale chip-kamp

EU Kommissionen lægger op til at der skal investeres 320 milliarder kroner i chip-produktion frem til 2030.

Adgang til processorer, chips og andre halvleder-baserede komponenter er afgørende for alt fra infrastruktur til it-services og teknologisk udvikling.

Derfor præsenterer EU-kommissionen med Magrethe Vestager i spidsen, nu en storstilet plan døbt ’Chips Act’ der skal mobilisere omkring mere end 43 milliarder euro til blandt andet at sikre Europas fremtidige forsyning af chips.

Det svarer til 320 milliarder kroner.

Ved et pressemøde præsenterer EU-kommisæren Margrethe Vestager den omfattende plan som både en strategisk og teknologisk satsning.

“Vi har to ambitioner: At forhindre nye mangelsituationer. Og for det andet at udvikle nye innovative chip,” lyder det.

Den verserende corona-pandemi har dog i det seneste halvandet år skabt flaskehalsproblemer indenfor netop halvleder-baserede komponenter såsom chips til blandt andet bilindustrien.

Lykkedes planen, vil det ifølge Kommissionen betyde, at EU vil opnå en global markedsandel på 20 procent inden 2030, mens den nuværende kapacitet firedobles.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere