Artikel top billede

Sydkorea dropper "Askepot-lov": Nu må de unge igen spille computerspil efter midnat

Kontroversiel lov droppes. Det betyder, at sydkoreas unge snart må spille computerspil lige så længe de vil efter midnat - hvis de kan finde tiden til det.

Nu dropper Sydkorea den såkaldte "Askepot-lov", der siden 2011 har forbudt unge under 16 år at spille computer efter midnat.

Loven blev i sin tid indført med argumenter om, at loven beskytter unge, så de kan få noget søvn og have masser af energi til deres skole. Siden 2011 har loven været kritiseret.

Det skriver Finans.

Og modstandere mener, at der stikker noget andet under den lov.

Den tanke opstår fordi Sydkoreas unge i forvejen ikke har meget tid til at spille computerspil.

Langt de fleste unge starter skoledagen klokken 8.30, og slutter ved 18-tiden om aftenen. Derfra tager eleven typisk videre til en privat tutor - der efterhånden er stort set obligatorisk for sydkoreanske studerende - hvor de studerer videre til omkring klokken 22.00.

Og derfra tager de så hjem og læser lektier til efter midnat.

Kritikken går altså på, at sydkoreas unge allerede lever under et ekstremt konkurrencepres i hverdagen, der hovedsageligt kommer fra skole. Dermed mener kritikerne ikke, at loven om computerspil gør de unges liv lettere.

Kina strammer grebet om de unge

Mens Sydkorea smider restriktionerne på computerspil går deres nabo Kina den anden vej og strammer ristriktionerne for landets mindreårige.

Kun tre timer om ugen - og kun på fredage, i weekenden og på helligdage må de få timer bruges på computerspil fra 1. september.

Den Sydkorenakse lov ophæves fra januar næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere