Regeringen har nedsat en arbejdsgruppe, der skal se på om ofre for økonomisk kriminalitet gennem NemID kan blive kompenseret.
Som reglerne er i dag, står ofrene for økonomisk kriminalitet gennem NemID nemlig selv med regningen mens bankerne kompenserer sine kunder, hvis de får stjålet deres kort og misbrugt det.
Den praksis er regeringen nu klar til at se på, om den kan ændre. Det skriver Ritzau.
Beslutningen kommer blandt andet efter pres fra Forbrugerrådet Tænk og regeringens eget støtteparti SF.
"Vi har set eksempler på, at folk, der har opført sig fuldt forsvarligt, får lænset deres bankkonto og selv kommer til at hænge på tabet. Det er jo ikke i overensstemmelse med det retlige udgangspunkt, som er, at du ikke selv skal hænge på tabet, hvis du har opført dig forsvarligt og alligevel bliver udsat for svindel," siger Vagn Jelsøe, der er chefkonsulent i Forbrugerrådet Tænk, ifølge Ritzau.
Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra Digitaliseringsstyrelsen og to ministerier. De skal altså nu se på, om ofre i fremtiden kan blive kompensere for svindel gennem NemID.
Det digitale nøglekort har flere gange været udsat for kritik af sikkerheden, netop fordi ofrene er blevet franarret eksempelvis større pengebeløb.
Det fik i april finansminister Nicolai Wammen til at sætte gang i en test af sikkerheden i NemID.