Artikel top billede

Intel-CEO Pat Gelsinger skal mødes med Joe Biden om akut chipmangel

USA's præsident Joe Biden har inviteret Pat Gelsinger, CEO i Intel, til et officielt møde, hvor der skal diskuteres de akutte problemer med mangel på computerchips.

Den akutte mangel på computerchips bliver ved at skabe udfordringer på amerikansk jord.

Derfor har USA's præsident, Joe Biden, inviteret Intels CEO, Pat Gelsinger, med til et virtuelt møde 12. april.

Det skriver Reuters.

Førsteprioritet er at diskutere problemerne med computerchip-forsyningskæden, der i øjeblikket udfordrer de amerikanske bilfabrikker.

På mødet deltager Jake Sullivan, præsidentens nationale sikkerhedsrådgiver, Brian Deese, direktør for NEC, der er USA's nationale økonomiske råd samt en række repræsentanter fra chip- og bilindustrien, skriver nyhedsbureauet.

Sidste måned offentliggjorde Pat Gelsinger en storstilet plan, hvor Intel vil investerer 20 milliarder dollar i to nye fabrikker i delstaten Arizona.

Det kan du læse mere om her: Intels nye CEO investerer 125 milliarder kroner i nye chipfabrikker i USA: "Intel er tilbage"

Mangel på computerchips har fået amerikanske bilproducenter og andre industrivirksomheder til at neddrosle produktionen.

I nogle tilfælde har bilproducenteret været nødt til at fjerne folk fra produktionslinjerne, fordi manglen på chip har skabt flaskehalse i produktionen.

Tilbage i februar meddelte Joe Biden ifølge Reuters, at han vil presse på for at få staten til at investere 37 milliader dollar i at styrke produktionen af computerchips.

“Jeg har instrueret højtstående medlemmer af min administration i, at de i samarbejde med erhvervslivet skal identificere årsager til den aktuelle mangel på computer-chip,” sagde Joe Biden og tilføjede:

“Kongressen har nu godkendt en lov, men der er brug af 37 milliarder dollar for at sikre den nødvendige kapacitet.”

Asien sidder på størstedelen af chipproduktionen

I forbindelse med annonceringen af planerne med de nye fabrikker fortalte Pat Gelsinger, at Asien sidder på en al for stor del af verdens produktion af computerchips.

Størstedelen af processorer bliver fremstillet i regionen, hvor TSMC fra Taiwan og sydkoreanske Samsung er dominerende spillere.

“At have 80 procent af alt udbud i Asien er simpelthen ikke en acceptabel måde for verden at se på den mest kritiske teknologi,” siger Pat Gelsinger i et interview med BBC.

Pat Gelsinger overtog topchef-posten hos Intel 15. februar. Han kom direkte fra en stilling som CEO hos WMware.

Læs også: USA ramt af akut chip-mangel – Joe Biden på vej med gigant-investering




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere