Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing tirsdag 16. marts.
Med morgenens overblik er nyhedsbestyrer Niels de Boissezon.
TDC og KMD topprofiler med i nyskabt firma
En række topprofiler fra det danske erhvervsliv går sammen i et nyt firma, blot kaldet ’BG40-5 A/S’, som rummer blandt andre profiler fra den danske it-top. Det skriver Finans.
Blandt de 16 stiftende medlemmer finder man Pernille Erenbjerg, tidligere topchef i TDC, samt næstformand i KMD Jens Due Olsen. Erhvervsprofiler som Henrik Poulsen, tidligere topchef i Ørsted, og næstformand i ISS og Carlsberg og Lars Marcher, tidligere topchef i Ambu.
Blandt de styrende kræfter finder man direktør Jørgen Rugholm Jensen, tidligere McKinsey-chef og bestyrelsesformand Christian Riis Hansen.
Hvad selskabet vil byde på, vil personkredsen bag ikke uddybe endnu:
”Selskabet BG40-5 A/S er stiftet for at indgå lejekontrakt i Indre by (i København, red.) med henblik på inden årets udgang at skabe rammerne for kontorfællesskab, mødelokaler samt afholdelse af professionelle arrangementer og netværk,” lyder kommentaren fra Christian Riis Hansen til mediet, hvortil han tilføjer, at han ikke vil fortælle mere på nuværende tidspunkt.
Årsopgørelsen fylder 50 år – og den digitale pendant runder 25 år
Det er 50. gang vi holder det årlige skatteritual, hvor det forrige års skatteindbetalinger skal justeres efter man i kalenderåret 1970 indførte tilbageholdelse af kildeskat.
Siden 1995 har borgere i landet samtidig kunnet klare opgørelsen ved skærme, med TastSelv-funktionaliteten.
”Skat er ikke enkelt, men det skal gerne føles sådan, og et stort skridt i den retning blev taget, da vi gjorde det muligt at indtaste ændringer og tilføjelser til årsopgørelsen via TastSelv fra sin computer. Det lyder som en selvfølgelighed i dag, men det var det ikke for 25 år siden, da vi gjorde det muligt”, fortæller Karoline Klaksvig, underdirektør i Skattestyrelsen i en meddelelse.
Conscia opretter en ny cybersikkerhedsenhed
Netværk- og infrastrukturvirksomheden Conscia vil imødekomme nye sikkerhedstrusler med en oprustning af sin cybersikkerhedsindsats.
Selskabet etablerer derfor et nyt Cyber Defense Team, der består af specialister inklusive markant sikkerhedsprofiler der skal sikre overvågning og håndtering af virksomhedernes sikkerhed. Det nye team er koblet til selskabets internationale it-sikkerhedscenter i Slovenien.
”Vi har blandt andet tilknyttet vores Senior Security Analyst Dennis Perto til det nye Cyber Defense Team som Tech Lead. Dennis er en anerkendt sikkerhedsekspert og medlem af it-sikkerhedsudvalget under IT-Branchen. Derudover har vi netop ansat Jesper Bertelsen, der kommer fra en stilling som senior sikkerhedsekspert hos TDC SOC. Vi samler således nogle af de tungeste profiler i branchen og giver dem adgang til nærmest ubegrænset manpower. Dermed træder Conscia op i en endnu tungere vægtklasse, når det gælder danske virksomheders it-sikkerhed,” fortæller Thomas Grønne, direktør for it-sikkerhed i Conscia.
EET Group gør alle forsendelser klimapositive
Den europæiske it-distributør vil fremover sikre, at sine udgående forsendelser er mere end klimaneutrale.
Det gør virksomheden ved at plante et træ for hver fem forsendelse, der sendes afsted. Det svarer til i alt 220.000 nye træer om året. Disse vil sammen med opkøb af CO2-kvoter sikre, at emissioner udlignes.
”Hos EET ser vi nøje på vores klimaaftryk og er fast besluttede på at reducere påvirkningen af vores aktiviteter på klimaet. Som distributør er den største kilde til emissioner vores udgående transport. Med dette tiltag, tager vi det et skridt videre end bare at gøre vores forsendelser klimaneutrale. Ved at forpligte os til at plante et træ for hver femte forsendelse, gør vi denne del af vores forretning klimapositiv, hvilket betyder, at vi kompenserer mere CO2, end vi udleder. Det er ikke kun den rigtige ting at gøre, det giver også god mening forretningsmæssigt,” siger EET Group CEO Søren Drewsen.