Flextronicsboss skal hjælpe Orion til succes

Den snart tidligere topchef i Flextronics, Hans Peter Hinrup, skal lære de nye ejere af fabrikken i Pandrup at drive en produktionsvirksomhed. Han er derfor tiltrådt en plads i bestyrelsen hos fladskærmsproducenten Orion Europe, der har købt hans gamle fabrik.

Er det ikke flot? Sådan lyder Hans Peter Hinrups umiddelbare reaktion på, at han er tiltrådt i bestyrelsen i Orion Europe, der overtager den kriseramte Flextronics-fabrik i Pandrup i Nordjylland, som han skal drive indtil jul, når den lukker ned.

Han er glad for at Orion Europe har kontaktet ham, og han var ikke sen til at tage imod tilbuddet, for han mener selv, at han kan bidrage til Orions forretning med sin erfaring fra Flextronics.

Århus-firmaet skal nu selv producere de produkter, som selskabet tidligere har haft Flextronics til at producere for sig.

- Når jeg sagde ja til posten, så er det både fordi jeg mener, at jeg kan bidrage med noget i kraft af min erfaring på området, men det skal da ikke være nogen hemmelighed, at en del af mit hjerte ligger i Pandrup, siger Hans Peter Hinrup.

Kender virksomheden

Han kommer ind i bestyrelsen med en massiv viden om den virksomhed, som Orion Europe har købt, ligesom han har en fortrolighed med medarbejderne, som Orion har overtaget.

En faktor for valget af Hans Peter Hinrup er hans erfaring med at lede en produktionsvirksomhed. Orion Europe har indtil nu hovedsageligt været en handelsvirksomhed.

- Nu har de så købt en produktionsvirksomhed, og det ved jeg tilfældigvis en del om, siger Hans Peter Hinrup.

Orion Europes overtagelse betød, at 120-150 af de 330 arbejdspladser, der var tilbage på Flextronics-fabrikken, blev reddet.

Han forklarer, at derudover kan han sætte sig til bords med en solid viden om branchen samt om det marked, som Orion Europe skal operere på.

-Jeg har været inden for it og elektronik hele mit liv, og det glæder mig da meget, at jeg kan udnytte det til noget og stadig have en fod indenfor, siger den tidligere Flextronicsboss.

Hans Peter Hinrup er i sit nyeste job væk fra it-branchen. Han blev samtidig med indtrædelsen i Orion Europes bestyrelse ny administrerende direktør i Danish Camp Supply, som bygger og driver civile såvel som militære lejre.

Hans Peter Hinrup har i Orions bestyrelse fået følgeskab af Poul Møller, som er administrerende direktør i Bryggerigruppen samt Thomas Svenningsen, der er porteføljechef i Dansk Kapitalanlæg. Endelig er Jan Snogdal, som er direktør i Sonicap, blevet udnævnt til næstformand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere