Speakanet får 15 mio. til europæisk satsning

Det danske softwareselskab Speakanet er nu klar til at invadere Europa med sin softwarebaserede telefoncentral, der skal hjælpe mobiloperatører med at få kunderne til at skippe fastnettet. Finske Eqvitec har skudt 15 milloner kroner i biksen.

30 millioner kroner, som er landet i to omgange over de seneste fire måneder, skal føre produkterne fra det danske softwarehus Speakanet ud over den danske grænse.

Senest har finske Eqvitec Partners skudt 15 millioner kroner i det danske it-firma, der har udviklet en softwarebaseret telefoncentral, som skal flytte virksomheders telefoni over på mobilnettet.

Selskabet fik for fire måneder siden tilsvarende 15 millioner kroner fra Northzone Ventures.

- Der er en meget kraftig efterspørgsel i øjeblikket, og pengene skal bruges til at ekspandere i Europa samt videreudvikle produktet, siger administrerende direktør Arne Winther.

En niche

Indtil i sommer har tre år gamle Speakanet selv finansieret sin vækst, men ambitionerne er vokset, og det har krævet en indsprøjtning af risikovillig kapital.

I 2003 omsatte Speakanet for 4,3 millioner kroner, mens overskuddet blev på omkring 100.000 kroner.

I år bliver væksten væsentlig ifølge Arne Winther, som dog ikke vil afsløre konkrete tal om udviklingen i de første tre kvartaler. Han bedyrer, at turboen nu er sat på.

- Der er ikke mange konkurrenter. Vi har fundet en niche og en måde at gøre det her på, som er meget nyskabende. Derfor er der meget opmærksom om vores måde at løse problemet på, siger Arne Winther.

Speakanets software kan erstatte den traditionelle hardware i virksomheders telefoncentraler, så virksomheden undgår hardwareinvesteringen, og derfor er det, ifølge Arne Winther, væsentligt billigere at købe og drive sit telefonisystem.

Billigere at skrotte fastnettet

Salgsargumentet - som Speakanet benytter sammen med samarbejdspartnerne TDC Mobil, Sonofon og Orange - er, at det er billigere at basere sin virksomhed på en ren mobilløsning frem for en blanding af IP-telefoni, fastnet- og mobiltelefoner.

Typisk er en tredjedel af en virksomheds telefoni i dag baseret på mobiltelefoni, og tilskyndelsen for mobiloperatørerne, som er Speakanets primære kunder, er at de med softwareløsningen kan trække hele virksomheden over i en mobil løsning.

- Speakanet har fundet en særlig måde at tiltrække og fastholde erhvervskunderne på og på den måde øge teleoperatørernes omsætning. Vi tror, at Eqvitec Partners kan yde et væsentligt bidrag til firmaets vækst gennem vores erfaring fra netop dette marked, udtaler Jari Mieskonen, partner i Eqvitec Partners.

Arne Winther stiftede Speakanet sammen med Olaf Grønvaldt. De to ejer selskabet sammen med de 13 medarbejdere og de to nye aktionærer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere