Nyhedsbureauet Ritzau står nu med en regning i millionklassen efter det ødelæggende hackerangreb 24. november.
Men bureauets administrerende direktør, Lars Vesterløkke, har tillid til, at forsikringen dækker det store beløb, der er blevet brugt til at udbedre skaderne.
Det skriver Mediawatch.
”Vi tror ikke, det kommer til at påvirke os økonomisk,” vurderer Lars Vesterløkke overfor mediet.
Ritzau blev under angrebet forsøgt presset til at betale en løsesum, for at få de kaprede systemer funktionsdygtige igen. Dette eftergav bureauet dog ikke, og derfor har det været nødt til at hyre eksperter udefra, der kunne få de hackede systemer op at køre igen.
Læs også: Hackere kræver løsesum efter angreb mod Ritzau
Først nogle dage senere kunne Ritzau igen begynde at sende de første nyheder ud. Men Lars Vesterløkke mener ikke, at bureauet er tilbage på det almindelige niveau før til januar.
Selv om hackere lykkedes med at ligger Ritzaus systemer ned i flere dage, så mener Lars Vesterløkke ikke, at det var bureauets sikkerhed, der fejlede noget.
Beskadigede servere
Ritzau er Danmarks største nyhedsbureau og leverer nyheder til en lang række danske medier. Men det var altså ikke muligt for selskabet umiddelbart efter angrebet.
Omkring 25 servere af Ritzaus i alt 100 blev nemlig beskadiget under angrebet.
Angrebet førte til, at Ritzau var nødt til at lukke ned for et antal servere og samtidig sende de nyheder, som selskabet lever af, ud på anden vis.
Læs mere om det her: Dansk nyhedsbureau ramt af hacker-angreb: “Der ser ud til at være tale om et professionelt angreb"