Peoplesoft åbner døren på klem for Oracle

Peoplesoft er blødet op i sin afvisning af Oracles bejlen til selskabets aktionærer og åbner nu døren på klem for en ægteskabelig snak. Det signalerer en ny fase i den 16 måneder lange strid mellem de to softwareselskaber.

Et bestyrelsesmedlem i Peoplesoft har indikeret villighed til at diskutere et overtagelsestilbud fra Oracle, hvilket potentielt indleder et nyt kapital i den lange kamp mellem de to selskaber.

En talsmand fra Peoplesoft oplyser dog til Wall Street Journal, at udtalelsen fra bestyrelsesmedlemmet Steven Goldby ikke har betydet en ændret holdning fra selskabet, som hele tiden har været rede til at mødes med Oracle ? under de rette omstændigheder.

Alligevel er det første gang, at Peoplesoft offentligt signalerer parathed til at tale om tingene, siden Oracle første gang lancerede et fjendtligt overtagelsesforsøg af selskabet.

Steven Goldbys udtalelse faldt under hans vidneudsagn i den aktuelle retsag, som forsøger at fjerne de såkaldte antiovertagelsesforanstaltninger, som selskabet har etableret i kampens hede.

Prisen skal op

Han mener ikke, at der har været noget fundament for forhandling med Oracle tidligere, men kommer der en indikation af en tilstrækkelig pris, vil handlen kunne gennemføres hurtigt.

I Jyske Bank mener man også, at opblødningen i Peoplesoft efter fyringen af topchefen Craig Conway peger i retning af, at Oracle gennemfører købet af Peoplesoft.

Banken venter også, at det vil ske til en højere pris end det gældende købstilbud på 21 dollar per aktie, da aktiekursen på det seneste er steget til et par dollar over den kurs.

De sidste forhindringer for overtagelsen er en godkendelse fra EU og en fjernelse af Peoplesofts giftpiller, der skal gøre livet surt for en fjendtlig opkøber. EU-godkendelsen er ifølge Jyske Bank en formalitet.

Pillerne er lidt sværere at sluge. Den ene giver Peoplesoft mulighed, for at udstede flere aktier.

Den anden omhandler to milliarder dollar, som Peoplesoft har lovet sine kunder, hvis Oracle køber selskabet og samtidig ikke overholder de indgåede supportaftaler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere