Mornings. Så er der atter nyt fra den fremskudte lyttepost på Amager, hvor Niels Veileborg har sammensat mandagens hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld:
Matas-ejet webshop åbner fysisk butik
Matas-ejede Firtal, der sælger helse- og skønhedsprodukter via 10 webshops, forfølger en tendens og åbner nu en selvstændig fysisk butik i Aarhus. Det skriver Finans.
“Opgaven er at sikre, at kunderne fortsat vil handle hos os. Vi kan jo se, at der i detailhandlen er en del, der begynder som rene onlinespillere, men udvider, da kunderne også sætter pris på fysiske lokationer” siger Firtal Groups administrerende direktør, Mikkel Harken Salling.
IT-Branchen: Pensionsmidler skal bringes i spil for at øge væksten i Danmark
IT-Branchens udvalg for iværksætteri, kapital og vækst slår i Børsen et slag for, at pensionsmidler bringes i spil for at øge væksten i Danmark.
Dels bør regeringen forlange, at pensionsmidler, som er kommet ind skattefrie indbetalinger, skal investeres med større samfundssind.
Dels bør pensionsmidlerne investeres i højvækstvirksomheder. “På denne måde får alle ikke alene ejerskabsandel i fremtidens vækst, men også en større forrentning end det skandaløst lave afkast, som nogle pensionsselskaber kan give for tiden”, skriver Michael Moesgaard Andersen, Tim Frank Andersen, Kaare Danielsen og Mette Lundberg på vegne af IT-Branchen.
Deutsche Bank flytter kernesystemer til Google Cloud
En af Europas største banker, tyske Deutsche Bank, har netop indgået en aftale med Google om at flytte flere af bankens kernesystemer til Googles cloud-system.
Flytteplanerne er en del af bankens bestræbelser på at modernisere sine it-systemer, som har givet banken problemer i flere år, skriver Reuters.
Google og Deutsche Bank skal også udvikle ny teknologi i fællesskab, som det er planen at sælge til andre finansielle virksomheder.
Danskudviklet algoritme skal forbedre livetrackingen af sportsbegivenheder
Virksomheden TracTrac, der har specialiseret sig i at levere tracking af sejlsport, orienteringsløb eller andre sportsgrene, hvor deltagerne bevæger sig over store områder, har lanceret en ny teknologi, som stærkt kan forbedre livetrackingen af sportsbegivenheder i bymiljøer.
Virksomheden har samarbejdet med Alexandra Instituttet om en algoritme, der skal forbedre positioneringen og dermed oplevelsen af formidlingen af en konkurrence.
Det er især i bymiljøer, at livetrackingen volder problemer. Her bliver GPS-signalerne reflekteret af bygninger og andre facader, der kan være i byen. Det gør, at GPS-positionerne bliver skæve, og så ser det dårligt ud på trackingen. Det gælder både på nettet, men frem for alt, når trackingen indgår i en stor tv-produktion
Løsningen er en algoritmebaseret korrektion af data, hvor man opbygger en model af bymiljøet, som definerer de tilladte og forbudte områder.
“Ud fra det gætter algoritmen, hvor eksempelvis løberen måtte være. Og de gange, hvor positionen ligger inde i en bygning eller er hoppet over en mur, der siger algoritmen, at det tror jeg ikke på. Og på den måde bliver den rå position korrigeret til noget, der er mere sandsynligt. Hele ideen er at tegne et track, som er bedre, og som repræsenterer løberens rute,” forklarer Chris Terkelsen, der er medstifter af TracTrac, i en pressemeddelelse.
Ny forskning med supercomputer: Tidlig og stabil grøn omstilling af energisystemet er billigst og mest realistisk
Forskere fra Aarhus Universitet har modelleret den grønne omstilling af det europæiske energisystem ved hjælp af højopløselig data. Resultatet er klart: For at opnå en klimaneutral energiforsyning inden 2050 har vi brug for solenergi. Rigtig meget solenergi.
Og vi skal i gang nu. Det er budskabet i en ny videnskabelig artikel, hvor forskere fra Aarhus Universitet har modelleret omstillingen til et klimaneutralt, sektorkoblet europæisk energisystem ved hjælp af højopløselig timedata for samtlige europæiske og skandinaviske lande og en sammenkobling af hele netværket.
Ved hjælp af universitetets supercomputer, PRIME, har forskerne modelleret, hvordan man kan ændre produktionen af energi, varme og transportsektorenergi, så man er sikker på, at der er tilstrækkeligt.
”Der er to muligheder: Enten går vi i gang nu, med de muligheder vi har i dag, eller også venter vi på nye teknologier og handler hurtigere, men senere. Vores model viser tydeligt, at den omkostningseffektive løsning er at handle nu. Og modellerne viser, at den omkostningseffektive hjørnesten i et klimaneutralt energisystem er solenergi og on- og offshore vind., siger adjunkt Marta Victoria, ekspert i solceller og energisystemer ved Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, i en pressemeddelelse.
Fiberby skal levere internet til 900 studieboliger
Internetleverandøren Fiberby skal levere internet til fem kollegier i København under Gefion Group, fremgår det af en pressemeddelelse.
Det drejer sig bl.a. om kollegierne Engvej ved Amager Strand og Telegrafkollegiet i Ballerup. I forvejen leverer virksomheden internet til ca. 700 ejendomme og godt 25.000 boligenheder i Storkøbenhavn, herunder flere ejendomme i Carlsberg Byen.
Ifølge Fiberby er antallet af danskere, som kun streamer, vokset fra seks til 30 procent fra 2016 til 2020. 45 procent af de unge mellem 18 og 29 år vælger i dag udelukkende at streame.