Flere Android-brugere oplever problemer med den danske smittesporings-app, Smittestop.
Det rapporterer de på blandt andet Twitter og LinkedIn.
Den danske udvikler Søren Pedersen er en af flere, der på Twitter oplyser, at appen på hans Android-telefon i en periode på 14 dage tilsyneladende ikke har tjekket, om han har været i nærkontakt med smittede.
Det ser således ud til, at appen kun tjekker, når han aktivt vælger at åbne appen.
Flere oplever problemer
Flere Android-brugere oplyser som svar til Søren Pedersens tweet, at de oplever det samme med deres telefoner. Det lader til gengæld ikke til, at problemet opstår med iOS.
På LinkedIn beskriver Kim Bjørn Tiedemann, der er CTO hos it-virksomheden Schultz ligeledes problemet.
"Der må være en fejl i Smittestop til Android," skriver han.
Som kommentar til Kim Bjørn Tiedemanns indlæg, skriver flere, at de har samme problem.
Han forklarer ligeledes, at han i en periode har haft en mistanke om, at appen ikke tjekker for eksponering, hvis den ikke har været åbnet i en periode.
"Så den 9. november åbnede jeg app'en og har ikke åbnet den igen før nu den 16. november," skriver han.
Kim Bjørn Tiedemanns indlæg indeholder et skærmbillede, der viser, at appen på hans telefon tilsyneladende ikke har foretaget nogen tjek i tiden mellem den 9. november og 16. november.
"Loggen for kontrol af eksponering ser således ud. Der er ikke checket for eksponering i den mellemliggende periode. Bemærk hvor mange check, der er frem til den 9. og så ellers ingen frem til i dag,” tilføjer Kim Bjørn Tiedemann.
Intet svar fra Sundhedsministeriet
Smittestop-appen er udviklet af Netcompany for de danske myndigheder i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen og Sundheds- og Ældreministeriet.
Appen baserer sig på en api, som Google og Apple har udviklet i fællesskab.
Computerworld har henvendt sig til både Digitaliseringsstyrelsen og Sundheds- og Ældreministeriet for at få en forklaring på fænomenet.
For er det blot et problem med loggen, eller er det tale om en fejl, der betyder, at Android-brugerne kan risikere ikke at blive informeret, hvis de har været i kontakt med en smittet?
Digitaliseringsstyrelsen har henvist Computerworld til Sundheds- og Ældreministeriets presseafdeling, mens Sundheds- og Ældreministeriet mandag eftermiddag endnu ikke er vendt tilbage på Computerworlds henvendelse.
Læs også:Her er alle detaljerne i Netcompany og statens samarbejde om omdiskuteret dansk corona-app