Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Facebook vil udvide datacenter i Odense / Kommune til medarbejdere: Sluk smittestop-app / Svensk it-forsikringsselskab på vej til Danmark / Aarhus Universitet vil udvikle teknologier mellem maskine og hjerne

Facebook vil udvide datacenter i Odense. Kommune til medarbejdere: Sluk smittestop-app. Svensk it-forsikringsselskab på vej til Danmark. Aarhus Universitet vil udvikle teknologier mellem maskine og hjerne. Rigmand vil købe fintech-virksomheder op. IT-Universitetet vil have større kønsdiversitet blandt de ansatte. Ny Power åbner mandag med ‘brag’ i Kolding.

Velkommen til ugens første morgen-briefing, som i dag er sammensat af Dan Jensen.

Facebook vil udvide datacenter i Odense

Facebook vil udvide sit datacenter i Odense, hvor byrådet nu har sat gang i det indledende arbejde, der skal munde ud i endelig godkendelse af en udvidelse.

Ifølge Fyens Stiftstidende ønsker Facebook at bygge to nye datahaller, nye kontorer, nyt nødstrømsanlæg samt flere andre bygninger.

Facebook er for tiden ved at opføre datahal nummer tre på området i Odense. De nye byggeplaner vil i givet fald betyde, at Facebook-byggeriet kommer op på 200.000 kvadratmeter, hvilket er mere end det dobbelte af arealet under tag, når datahal tre er færdig.

Du kan komme med ind i de store haller her: Tag med inden for: Så vild er Facebooks nye datacenter i Odense til 6,5 milliarder kroner.

Kommune til medarbejdere: Sluk smittestop-app

Favrskov Kommune vil ikke have, at de ansatte går rundt med den danske smittestop-app aktiv på deres mobiltelefoner.

Kommunen mener ifølge TV2 Østjylland, at appen sender beskeder til for mange personer, når en person identificeres som smittet som corona.

Alle dem, der herefter får besked via appen, skal efterfølgende testes og isoleres.

“Den [appen, red] giver ikke aktuelt et retvisende billede af, hvem der er nærtstående – det vil sige hvem der har været inden for en meter af den smittede i 15 minutter. Og det medvirker til at overbelaste testsystemet,” siger kommunaldirektør Jan Kallestrup.

Svensk it-forsikringsselskab på vej til Danmark

Det svenske it-forsikringsselskab mySafety åbner i Danmark med fokus på forsikringer til at beskytte forbrugernes digitale identiteter online.

Selskabet samarbejder blandt andet med forskellige it-virksomheder og overvåger løbende forskellige foraer på dark web på udkig efter eksempelvis stjålne data.

Det svenske selskab meddeler, at forretningen i vid udstrækning er opbygget på partnerskabet. Her er målet at indgå 5-10 nye partnerskaber på det danske marked i 2021.

Aarhus Universitet vil udvikle teknologier mellem maskine og hjerne

Aarhus Universitet meddeler, at man 8. februar åbner et nyt forskningscenter med navnet ‘IbrAln,’ der får til opgave at ‘udvikle nye grænseflade-teknologier til hjernen, som er styret af AI-hardware.’

I spidsen for centeret indsættes lektor Farshad Moradi, der for tiden står i spidsen for en gruppe, der arbejder på at udvikle batteriløse nanorobotter, som via lys kan modulere neuroner inde i hjernen.

“Vi ser et meget stort potentiale i forskningen her på IbrAIn – både når det kommer til behandlingen og forståelsen af neurologiske sygdomme, men også i udviklingen af ny AI-hardware, der bliver set som en game changer for fremtidens computerstyrede systemer,” meddeler Farshad Moradi.

Rigmand vil købe fintech-virksomheder op

Den danske rigmand Christian Frahm vil via sit nye selskab United Fintech inden for en årrække opkøbe et to-cifret antal fintech-virksomheder, fortæller han til Børsen.

Christian Frahm blev hovedrig, da han i 2016 solgte sit selskab CFH Group for 825 millioner kroner til britiske Playtech.

“Over de næste fem år vil United Fintech lave en række strategiske opkøb af sunde, veldrevne fintech-virksomheder med globalt vækstpotentiale og solide produkter til banker og finansvirksomheders bankaktiviteter,” siger han til avisen.

IT-Universitetet vil have større kønsdiversitet blandt de ansatte

IT-Universitetet i København er klar med en handlingsplan, der skal sikre det, som universitetet kalder for ‘større kønsdiversitet blandt de ansatte.’

Universitetet vil med planen arbejde ‘systematisk og strategisk’ for at få flere kvindelige forskere, i det andelen af kvindelige forskere var 31 procent i 2018.

“Hvis ikke vi udnytter hele massen af forskningstalenter, risikerer vi simpelthen at gå glip af viden og perspektiver, der kunne føre til vigtige forskningsmæssige gennembrud,” siger rektor Martin Tvede Zachariasen.

Du kan læse mere om planen hos IT-Universitetet her.

Ny Power åbner mandag med ‘brag’ i Kolding

4.500 danskere har bestilt billet til åbningen af det nye Power-varehus i Kolding, der åbner mandag morgen som Power-varehus nummer 18 herhjemme.

Direktør Jesper Boysen kalder i JyskeVestkysten avisen for ‘det flotteste, vi har haft i Danmark.’

“Det adskiller sig de øvrige på flere måder. Det har hvide lofter og er meget lysere, end vores øvrige forretninger. Og så har vi udvidet vores afdeling for gaming væsentligt. Det gør også en forskel, at det er en butik, der er bygget decideret til os,” siger han til avisen.

Varehuset er det første, som Power har åbnet under corona, og de 4.500 kunder har skullet bestille tid for at undgå, at der bliver for meget trængsel i butikken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere