Mornings. Så nåede vi midten af ugen, og her får du dagens hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld. Ved tasterne: Niels Veileborg
HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi
Danmarks nuværende digitaliseringsstrategi løber til nytår, og Regeringen bebuder en ny strategi fra 2022. Så hvad er strategien for 2021?, spørger Peter Møller Kristensen,adm. direktør for HP Inc Danmark i Børsen.
“Folketingets partier bør hurtigst muligt udarbejde en midlertidig plan for digitaliseringsområdet næste år. Tillader vi os selv at tage et digitaliseringspolitisk sabbatår, risikerer vi at sætte vores digitale førerposition over styr og bremse den digitale omstilling, som mange virksomheder allerede er i fuld gang med. Den risiko bør vi ikke tage”, skriver han i et debatindlæg.
Cbrain ser lysere på 2020
Cbrain, der blandt andet leverer ESDH-løsninger, opjusterer forventningerne til indeværende år og regner nu med en vækst i omsætningen på 18-20 procent mod tidligere 16-18 procent, skriver Ritzau Finans.
Cbrain regner også med, at overskudsgraden lander på 10-12 procent mod tidligere 8-11 procent.
Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse
Den danskudviklede spilplatform Unity har lanceret et nyt acceleratorprogram, Game Growth Program, der skal hjælpe små spiludviklere, der benytter Unitys platform, med at vækste og skalere deres spil. Spiludviklerne får blandt andet adgang til Unitys eksperter, teknologi, ressourcer og reklameplatform, skriver Unity til Computerworld.
Udviklerne beholder fuld kreativ kontrol og ejerskab over deres IP før, under og efter processen, så de fortsat ejer hele spillet, og uden at Unity skal have andel i omsætningen.
”Rigtigt gode spil går ofte ubemærket hen - især blandt indie-spil. Men vi mener ikke, at spiludviklere skal gå på kompromis med deres vision om at skabe et underholdende produkt ved også at skulle fokusere på det store taktiske arbejde, der ligger i at opbygge et publikum og tjene penge,” siger Julie Shumaker, Vice President of Revenue, Operation Solutions hos Unity.
Rekordmange digitale meddelelser fra det offentlige under coronakrisen
Under første fase af coronakrisen fik danskerne rekordmange digitale meddelelser. I perioden fra marts til maj 2020 blev der sendt 25 procent flere forsendelser end i samme periode sidste år, fortæller Digitaliseringsstyrelsen.
Mest markant er forsendelsen af 4,8 millioner digitale postmeddelelser fra Sundhedsstyrelsen til danskerne med vejledning, råd og retningslinjer om coronavirus. Den udgør næsten en fjerdedel af de i alt 21,5 millioner digitale breve, som blev sendt i marts måned, hvilket er en rekord for månedlige digitale forsendelser fra det offentlige.
Nyt værktøj skal gøre lokal udrulning af digital infrastruktur mere smidig
Energistyrelsen har lanceret det første sæt redskaber i ny værktøjskasse om udrulningen af digital infrastruktur. I første omgang er der fokus på telemaster og -antenner.
Værktøjskassen er blevet til i en arbejdsgruppe med kommuner, regioner, statslige myndigheder og telebranchen, der alle har bidraget til materialet med deres erfaringer og faglige viden. Blandt andet fremhæves fordelene ved at lave en mastepolitik med klare retningslinjer for kommunens prioriteringer i mastesager og værdien af erfaringsudveksling med sagsbehandlere i andre kommuner.
Næste værktøj i værktøjskassen bliver redskaber til udrulningen af bredbåndskabler, der skal graves ned.
Logitech har tjent tykt på corona
Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at Logitech har skovlet store mængder headsets, mus og tastaturer med mere ud under coronakrisen.
Og det afspejler sig klart i det schweiziske selskabs regnskab for andet kvartal af 2020, hvor omsætningen voksede med hele 75 procent i forhold til samme kvartal 2019 og landede på 1,26 milliarder dollars. Det skriver Ritzau Finans.
Logitech regner nu med en vækst i omsætningen for hele 2020 på mellem 35 og 40 procent - tidligere var forventningen 10-13 procent.
Overskuddet på driften ventes at lande på godt 700 millioner dollars mod tidligere godt 400 millioner dollars.
Verizon Business udruller privat 5G på globalt plan
Verizon går sammen med Nokia om at tilbyde private 5G-funktioner til multinationale virksomheder i Europa, Asien og Stillehavsområdet, skriver selskabet til Computerworld.
Dermed bliver det muligt at implementere et afgrænset og dedikeret 5G-netværk i den enkelte virksomhed. Ud over en ultra-lav latenstid og en høj pålidelighed betyder det, at virksomheder nu kan få deres eget, skræddersyede on-site mobilnetværk, som fjerner behovet for at sende data gennem offentlige netværk.
Et privat 5G-netværk er et selvstændigt netværk, hvor alle elementer er samlet i en facilitet, der består af mikrotårne og små mobilceller, og som er forbundet med virksomhedens Local Area Network (LAN) og virksomhedsapplikationer. Netværket anvender Nokias Digital Automation Cloud, som er en privat og trådløs netværksløsning med automatiseringsegenskaber, der gør det muligt at implementere applikationer via en webbaseret brugergrænseflade.
“Ingen bliver hacket”, sagde Trump (og glemte, at hans egne hoteller er blevet hacket)
“Nobody gets hacked. To get hacked you need somebody with 197 IQ and he needs about 15 percent of your password.”
Sådan sagde den amerikanske præsident Donald Trump mandag til et valgmøde i Tuscon i Arizona.
Men han glemmer samtidig behændigt, at hans egen hotelkæde i flere omgange er blevet hacket, skriver Techcrunch.
Første gang skete hacket over en lang periode på cirka et år mellem 2014 og 2015, og anden gang mellem 2016 og 2017.
Oplysningerne skyldes lovgivningsmæssigt krav om at oplyse myndighederne om data-lækket, og i forbindelse med begge angreb fik Trumps hotelkunder stjålet deres kreditkortoplysninger.
Nintendo har solgt 365 procent flere spilkonsoller end Xbox
Nintendo har lagt betydelig afstand til sine nærmeste konkurrenter på markedet for spilkonsoller, skriver safebettingsites.com
Nintendo skal have solgt 739,87 millioner konsoller i alt. Alene Nintendo DS er solgt i 154,9 millioner eksemplarer, mens Nintendo 64 er solgt i næsten 33 millioner eksemplarer.
Sony har solgt 541,64 millioner konsoller. PlayStation 2 er den bedst sælgende med 157,68 millioner enheder, mens PlayStation Portable er solgt i godt 81 millioner eksemplarer.
Microsofts Xbox er solgt i næsten 159 millioner eksemplarer. Xbox 36o er solgt i 85,8 millioner enheder, mens xBox One er solgt i 46,36 millioner enheder.