Budkrig gør Songs aktionærer to mia. rigere

Aktionærer i Song Networks kan smile hele vejen til banken, mens krigen raser mellem TDC og Tele2. Den heftige budkrig har på blot to uger givet aktionærerne en samlet gevinst på to milliarder kroner. Det gør aktionærerne i Song til de eneste umiddelbare vindere i en strid, som tegner sig mere og mere uklar.

I den dansk-svenske budkrig om netværksselskabet Song Networks er det i øjeblikket kun aktionærerne i det ombejlede selskab, der kan betegnes som vindere.

På bare 14 dage er deres formue øget 88 procent eller næsten to milliarder kroner, mens aktionærerne i de stridende selskaber har lidt tab på mellem to og fem procent.

Aktionærerne i Song Networks - hvor hovedbestandelen er små-aktionærer med aktieposter under to procent, mens en række investeringsbanker som Stena Adactum, J.P. Morgan Chase Bank og Goldman Sachs ejer større poster - har dermed ikke travlt med at lægge budkrigen til ro.

Udviklingen er et udtryk for en intensivering af spillet om Song. Og kan de stridende parter ikke finde en vinder eller enes om en fælles løsning, kan Song-aktionærerne se frem imod en endnu større formue.

Seneste udspil kom i dag med Tele2 overgåelse af TDC's seneste bud med 2,5 svenske kroner per aktie. Samtidig har selskabet sat sig tilfreds med at opnå over 50 procent af aktierne i selskabet.

Vil ikke af med beholdningerne

TDC har opnået kontrol med 33 procent af aktierne i Song Networks, og Tele2 sidder på 17 procent. I medierne kommunikerer de to direktører, at de ikke vil af med beholdningerne uanset hvad.

Samtidig forsøger de hver især på sidelinien at opnå yderligere kontrol med Song Networks ved at bejle til aktionærerne om at sælge til netop dem.

Er udtalelserne om at holde fast i en minioritetsaktiepost mere end bluff i et pokerspil, der føres gennem avissiderne, kan det få konsekvenser for den spiller, som opnår majoriteten af aktierne i Song Networks.

For en videreførsel af Song Networks med en væsentlig minioritetsaktionær kan betyde, at vinderen får vanskeligt ved at opnå maksimalt udbytte af Songs skatteunderskud på koncernniveau.

Desuden vil TDC som mindretalsaktionær med sine nuværende besiddelser kunne blokere for Tele2 fulde kontrol med bestyrelse og generalforsamling.

Tirsdag var TDC's koncernchef Henning Dyremose en glad mand, som lød sikker på at have fejet Tele2 af banen, men Tele2's forhøjelse af buddet er så lavt, at der ingen fare er for selskabet ved at foretage den.

Tele2 presser på

Tele2 er jo fortsat interesseret i Song Networks, men umiddelbart virker selskabets forhøjede købstilbud mere som pression over for TDC.

Løfter TDC ikke budprisen, får Tele2 Song Networks uden at spille for høje trumfer.

Svarer TDC igen, kan Tele2 hæve en større gevinst af sine aktier eller bruge selskabets beholdning som pressionsmiddel over for TDC i forsøget på at forhandle en god videresalgsaftale igennem om Songs netværk.

- Buddet er sat så lavt, at det vil være underligt, hvis ikke TDC kommer med endnu en forhøjelse. Havde Tele2 budt mellem kurs 90 og 100 havde jeg set det som et mere definitivt slag fra selskabets side, siger Klaus Ingemann Nielsen fra Bankinvest.

Set fra London i investeringsbanken Goldman Sachs er stien, der skal føre til en løsning af denne budkonkurrence, nu meget uklar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere