Godmorgen og velkommen til dagens morgen-briefing, hvor vi skal have dagens tidlige nyhedsoverblik denne torsdag morgen.
Bag tasterne sidder Jakob Schjoldager.
Telenor henter ny direktør for privatekunder
Teleselskabet Telenor rykker rundt i direktionen og udnævner Christian Hoffmann som ny direktør for privatkunder i selskabet.
Hoffmann kommer fra en stilling som direktør for Telenors lavprismobilselskab CBB, hvor han fortsætter indtil 1. oktober, hvor han officielt tiltræder sit nye job.
"Jeg glæder mig meget til den nye rolle. Telenor har skabt momentum over de seneste år, og jeg synes vi har alle forudsætninger for at rykke endnu mere for at gøre hver dag bedre for danskerne,” siger Carsten Hoffmann ifølge en pressemeddelelse.
Den kommende privatkundedirektør har været hos CBB siden 2016, og kommer nu til at afløse Tor-Arne Fosser, der har fundet sig et nyt job uden for Telenor.
DSV Panalpina åbner robot-lager uden for Oslo
Den danske transport-gigant DSV slår nu døren op til 50.000 kvadratmeter lager uden for Oslo, der skal betjenes af robotter.
"Med vores automatiseret opbevaringssystem har vi opnået øget densitet og fleksibilitet. Kombineret med en mere effektiv afhentningsmetode sammenlignet med traditionelle metoder kan vi nu levere endnu mere cost-effektive services," lyder det fra executive vice president for group property hos DSV Panalpina, Brian Winther Almind i en pressemeddelelse.
Det nye lager skal særligt fokusere på e-handel, der særligt har fået et løft under coronakrisen, hvor en række webbutikker melder om øget aktivitet.
Tech-kommission kræver uafhængigt nævn for sociale medier
Der er brug for et uafhængigt nævnt, der skal sørge for at ulovligt og skadeligt indhold på sociale medier begrænses mens ytringsfriheden for brugerne styrkes.
Det lyder det fra Djøf’s tech-kommission i et indlæg på Berlingske fra Stine Carsten Kendal, administrerende direktør på Information og medlem af kommissionen.
”Den demokratiske samtale tilhører nemlig alle. I de redigerede medier er vi vant til at stå til regnskab for, hvad vi bringer. Jeg er direktør for en avis og vil naturligvis argumentere for, at uafhængige medier spiller en utrolig vigtig rolle i at oplyse borgerne og kontrollere magthaverne. Men vi ikke kan gøre det alene. Slet ikke i et landskab af internationale tech-virksomheder, som i mange år nu har vist, at det er vanskeligt for dem at finde ud af, hvem der skal til orde på deres platforme,” skriver Stine Carsten Kendal.
Facebook har allerede selv udpeget et oversight board, hvor fire medlemmer, der blandt andre tæller tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt skal tage stilling til hvad der principielt skal være og ikke være på Facebooks platforme.
Med et nævn som kommissionen foreslår skal det samtidig være muligt at klage over afgørelser om indhold, der bliver fjernet på samme måde som man kan klage over danske medier til pressenævnet.
Amazon skal ansætte over 30.000 nye medarbejdere
Mens mange virksomheder stadig kæmper med de negative konsekvenser af coronakrisen, går det anderledes positivt for e-handelsgiganten Amazon.
Det amerikanske selskab skal nemlig til at ansætte intet mindre end 33.000 medarbejdere i USA.
Det skriver CNBC.
Alene i år er antallet af nye medarbejdere hos Amazon steget med hele 34 procent globalt.
Det er særligt inden for cloud-forretningen, stemmeassistenten Alexa og streaming-tjenesten Prime, hvor Amazon særligt er på udkig efter nye medarbejdere.
Siden 1. juli har Amazon ansat 36.400 nye medarbejdere globalt. Det betyder at det enorme selskab nu har 876.800 fordelt på hele kloden.