Artikel top billede

Danske Bank kendte til systemfejl i inkassoafdeling siden 1992

De graverende fejl hos Danske Banks inkassoafdeling og it-systemer har bankens ledelse været bekendt med i 28 år. Det kan TV2 og Berlingske afsløre.

Danske Bank har i årevis opkrævet for meget gæld fra de mest gældsplagede kunder på grund af alvorlige fejl i bankens systemer og data, kunne TV2 og Berlingske i går 30 august afsløre.

Nu er det kommer frem, at banken ifølge medierne har kendt til problemerne siden 1992 - svarende til 28 år, skriver TV2 og Berlingske.

Det er en undersøgelse fra advokathuset Plesner, der ifølge medierne afslører, at ledelsen er blevet gjort opmærksom på problemerne i inkassoafdelingen.

Det blev banken også i 2008 og 2009 - dokumenter som TV2 og Berlingske er i besiddelse af.

Men underdirektør hos Danske Bank Rob De Ridder afviser at have kendt til advarslerne.

"Jeg kan bekræfte, at jeg ikke har haft nogen viden om de omtalte dokumenter. Jeg har set dokumentet fra 2009, men først for en time siden," udtaler han til TV2, og henviser samtidig til, at han ikke var en del af banken dengang.

De alvorlige problemer hos inkassoafdelingen hos Dansk Bank kan spores helt tilbage til 1979. Banken har vurderet, at den har indkrævet 50 millioner kroner for meget, og at sagen samlet vil koste banken 400 millioner kroner.

Læs mere om sagen her: Kæmpe it-koks hos Danske Bank - har regnet gæld forkert i årevis: Nu skal 100.000 kunder undersøges for overbetaling til banken




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere