Hver gang en person bliver podet i coronatestteltene landet over, udløser podningen efterfølgende en registreringsopgaver i forskellige systemer.
Her skal der holdes styr på hvem, hvad, hvornår, hvor mange osv., der bliver testet samt udprintning af labels til prøveglas.
I testeltet i Hjørring har den opgave dagligt beskæftige op imod halvanden sekretær.
Derfor har Regionshospital Nordjylland nu med hjælp fra Digitalisering og IT i Region Nordjylland automatiseret den del af opgaverne, og sekretærerne kan derfor vende tilbage til deres vanlige opgaver.
Opgaverne udføres nu i stedet af software-robotter.
Det oplyser Region Nordjylland i en meddelelse til Computerworld.
"Det har effektiviseret arbejdsgangene og betyder, at vi nu springer et led over. Tidsmæssigt er der ikke den store forskel for borgerne, men det sparer hospitalet for personaleressourcer, vi kan bruge andre steder," udtaler ledende overlæge Morten Johansen, Patologisk Anatomisk Institut, der har ansvaret for driften af testteltet ved hospitalet i Hjørring, i meddelelsen.
Sådan foregår det
Når borgeren møder frem i testcenteret, scannes vedkommendes sundhedskort med en håndscanner. Softwarerobotten starter så automatisk registreringen op, finder rekvisitionen frem og udskriver prøvetagningsblanketter.
Personalet kan koncentrere sig om dialogen med borgeren, fortælle om hvordan podningen foregår.
I testteltet ved Regionshospitalet i Hjørring podes omkring 350 mennesker dagligt i øjeblikket.
Det er dermed 350 gange, regionen sparer en sekretær for at sidde og taste oplysninger ind i systemerne.
Region overvejer øget brug af software-robotter
Med erfaringerne fra testcenteret i Hjørring overvejer Region Nordjylland nu om software-robotterne kan udbredes yderligere i regionen.
"Konkret betyder det, at regionen kan udbrede løsningen til alle regionens testtelte. Dette er bare én arbejdsproces, som er blevet automatiseret, men ser vi os rundt, så er det mange steder indenfor hospitalerne og sundhedsvæsenet, hvor en automatisering kan effektivisere arbejdsgange og frigøre personalets hænder til noget andet," lyder det fra Annemarie Lomartire, vicekontorchef, strategisk digitalisering, Region Nordjylland, meddelelsen.