Internet-junkier efterladt i cyberspace

Center for Ludomani står uden midler til at videreføre sin støttegruppe for internet-junkier. Derfor står misbrugere, som er fanget af internettet, i dag efterladt uden reel behandlingshjælp fra de offentlige instanser.

Der er ingen offentlige behandlingsmulighed for mennesker, der er besat af internettet, efter Center for Ludomani har lukket sin støttegruppe for internet-junkier.

På grund af en strøm af henvendelser opretttede centret tidligere i år en gruppe for internet-afhængige, som ikke kan kontrollere længden af sine ophold i cyberspace.

- Støttegruppen er afsluttet, og det er gået godt, så de fleste er ophørt med at være afhængige, og nu har et normalt forbrug af internettet og pc'ere, siger behandler Jørgen Lind Andersen.

Center for Ludomani forsøgte sig i gruppen med de samme redskaber, som behandlerne benytter for ludomaner, altså folk med abnorm hang til eksempelvis spillemaskiner.

Forsøget blev blandt andet sat i stand, fordi man oplevede, at en stigende del af spil-aktiviteten nu foregår via internet-tjenester.

Men nu er midlerne til forsøget sluppet op, og trods gode resultater og stor interesse videreføres det ikke umiddelbart.

- Bremseklodsen for os, er jo at vores finansering er rettet imod ludomani og ikke internetafhængighed, siger Jørgen Lind Andersen om hvorfor projektet ikke er kørt videre.

Vil ikke tage penge fra ludomaner

Han vil meget gerne fortsætte med at hjælpe internet-junkier, men han ønsker ikke at komme i konflikt med de midler, som anvendes til behandling af ludomani. Disse penge skaffes i dag via afgifter på spillemaskiner.

Derfor findes der efter projektets ophør ingen offentlig instans, der kan hjælpe internet-junkier. De må sandsynligvis søge hjælp hos private terapeuter, forklarer man i Center for Ludomani.

- Vi får stadig en del henvendelser, og jeg kan selvfølgelig ikke lade være med at oplyse om nogle af de regler, vi benytter, for at få folk ud af et misbrug, men i øjeblikket kan jeg ikke gøre meget mere end at henvise til socialforvaltningen, erkender han.

Han ridser en række tommelfingerregler op for, hvornår man kan tale om decideret afhængighed af internet.

Er man afhængig af at være online, befinder man sig på internettet gennemsnitligt fra 25 timer i ugen og opefter til det tidspunkt, hvor alle døgnets vågne timer bruges på internettet.

Overvejer at søge penge fra netudbydere

I takt med at netmisbrugerne befinder sig længere og længere tid på internettet bliver de tilsvarende dårligere og dårligere til at fungere i deres sociale relationer.

Jørgen Lind Andersen er mere end villig til at genoptage behandlingen, og vil præsentere problemet for sin bestyrelse, så man kan diskutere om omfanget af problemt er stort nok til at man vil søge om friske midler.

Han peger blandt andet på muligheden af at søge støtte til behandlingen fra internetudbyderne.

Relevant link

Center for Ludomani




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere