Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.
Alle mennesker har et ansvar i disse corona-tider. Det er nemlig meget vigtigere at samarbejde, end det er at konkurrere lige nu. Og en del af ”New Normal” er, at flere store teknologi-virksomheder har indgået en såkaldt “Open Covid Pledge”. Og hvad er så en ”Open Covid Pledge”?
Store og globale virksomheder som for eksempel HPE, IBM, Facebook, Google, Amazon og Intel stiller deres patenter gratis til rådighed for offentligheden.
En “Open Covid Pledge” er således et tilsagn om, at stille alle – gentager alle - sine patenter gratis til rådighed i en periode startende fra 1. december 2019 til 1. januar 2023 eller et år efter, at WHO – World Health Organization – erklærer corona-pandemien for slut.
Hvad end der måtte komme først.
En ikke ubetydelig ressource
Det skal lige tilføjes, at de nævnte virksomheder tilsammen bare i 2019 fik tildelt 20.686 patenter, så det er ikke en ubetydelig ressource der stilles til rådighed.
Patenterne stilles gratis til rådighed for virksomheder, der beskæfter sig med at diagnosticere, forebygge, inddæmme og behandle mennesker, der er smittet med Covid-19 virus.
Udover de nævnte producenter, er mange flere involveret i samarbejdet, blandt andet mange uddannelsesinstitutioner.
Målet er basalt set, at stille de nødvendige ressourcer i form af videnskab og teknologi til rådighed, for at vi kan få knækket Covid-19 pandemien.
Al udvikling kræver masser af datakraft. Og netop på HPC-området (High Performance Computing) har HPE nogle spidskompetencer, som nu er offentligt tilgængelige. Uden datakraft til at foretage simuleringer, så ville al udvikling tage signifikant længere tid.
Og hvis man vil inddæmme en virus, så er vores lokationsbaserede tjenester helt essentielle.
Sidst - men ikke mindst - så stiller vi også vores ekspertise vedrørende såkaldt kryogen elektronmikroskopi til rådighed.
Det skulle jeg lige Google og som beskrevet af Wiki, så er kryogen elektronmikroskopi en teknik man anvender på prøver, afkølet til kryogene temperaturer (=meget koldt) og indlejret i et miljø med glasagtig vand. En vandig prøveopløsning påføres et gitternet og dyppes frosset i flydende ethan eller en blanding af flydende ethan og propan. Således oplyst. Så ved I det.
For HPE’s vedkommende er det fuldstændig i tråd med et af vores kernemål, nemlig ”advance the way people live and work”.
Og for en filantrop er det lige vand på min mølle, at vi er med til at støtte en mere fair, fri og åben verden med dette initiativ.
Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.
Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?
Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.