Artikel top billede

Tip: Træk kursusbeviset i en maskine mens du sidder derhjemme

Onlineplatforme tilbyder kurser i alt fra hobby, kunst og selvudvikling til basale eller avancerede kundskaber om forretning eller it – og hele vejen til stjernespækket viden om økonomi, forhandling eller madkunst.

Det er naturligvis altid de andre, der er uheldige og bliver ramt af coronakarantænen.

Men hvis du alligevel finder dig selv spærret inde med udsigt til 14 dage med lunken kaffe og joggingbukser, er det en fin lejlighed til tage videreuddannelsen – eller hobbyen – i egne hænder. Om ikke andet imens du venter på næste hastemail eller Teamsmøde.

Der findes et væld af onlinebaserede kursustjenester derude, hver med deres fordele og ulemper.

Udvalget er selvsagt markant større på engelsk end på dansk, og her kradser vi kun i overfladen.

Lave priser – det meste af tiden

Blandt de globale onlineudbydere med det største repertoire finder vi Udemy. De sælger som udgangspunkt de fleste kurser til 100 eller 200 USD – om end de i realiteten har stort set alt på udsalg til 12 dollar i lange perioder.

Men selv om Udemys noget løsagtige forhold til før-og-nu-priser ville få Forbrugerombudsmanden til at rasle med sablen, så er her ekstremt meget nyttig viden at hente.

Uanset om man vil lære BI, at kode Machine Learning, tage en onlinebaseret MBA – eller tilfredsstille sin livslange trang til at spille ukulele eller lære om barokkens hollandske malermestre.

Alle Udemykurser rates med 1-5 stjerner af de, der allerede har købt dem.

Men det gælder naturligvis – som i alle ratingsammenhænge – om at være kritisk og læse kommentarerne for at få en fornemmelse af, om det pågældende kursus nu også er sagen eller ej.

Mange kurser tilbyder læringsmateriale til download og/eller har tilknyttet f.eks. Facebookgrupper, så man kan lære og udveksle erfaringer med andre kursister. Instruktørerne hos Udemy er freelancere, der aflønnes efter salg, og engagementet er ofte stort.

Uddannelse med stjernestøv

I den mere kostbare ende af uddannelsesskalaen findes Masterclass, der gør brug af verdenskendte eksperter indenfor deres felt.

For eksempel forfattere, instruktører, skuespillere, kokke og fotografer – eller økonomer såsom nobelprisvinderen Paul Krugman eller tidligere topchefer såsom Howard Schultz (Starbucks) eller Bob Iger (Disney).

Hos Masterclass betaler man 180 dollar for et års fuld adgang til alle kurser, og det er særdeles inspirerende at lære fra nogle af verdens bedste indenfor deres felt.

Men skal man mestre et specifikt emne fra bunden, er læringstjenester med lavere starfactor – og prisniveau – nok mere velegnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere