Så er det igen blevet tid til ugens første morgen-briefing. Her til morgen sammensat af Jakob Schjoldager.
Vi kommer ikke uden om, at den omtalte coronavirus fortsat præger erhvervslivet i hele verden. Det gælder også it-branchen både herhjemme og i udlandet.
Tech-giganter begrænser rejseaktivitet
De to it-giganter Google og Amazon har begrænset rejseaktiviteten for deres medarbejdere.
Det skyldes frygt for Covid-19 bedre kendt som coronavirus, der har fået de to selskaber til at fraråde rejser til flere lande.
Det skriver CNBC.
Én af Googles medarbejdere i Zürich er blevet smittet af virussen.
Blandt andet derfor har både Google og Amazon valgt at begrænse medarbejdernes rejser til Kina, Japan, Italien og Sydkorea.
Frygten for den omtalte virus har allerede kostet de fem største it-virksomheder et fald på aktiemarkederne på mere end 1.000 milliarder kroner i løbet af få dage.
SimCorp satser på høj vækst de kommende år
Vi slipper coronavirussen et øjeblik for at rette fokus mod den danske it-virksomhed SimCorp.
Selskabet fremlagde i begyndelsen af februar et rekordregnskab, der cementerer selskabets placering i markedet.
I løbet af 2019 havde selskabet en vækst på omkring 20 procent, og det satser selskabet på kommer til at fortsætte.
Det skriver Finans.
Ifølge erhvervsmediet satser SimCorp på at nå en vækst på mellem fem og ti procent i løbet af 2020. Det betyder at virksomheden skal stjæle en endnu større markedsandel fremover.
"Vi har ikke nogen forventning om, at markedet som sådan vokser så meget. Det vokser måske kun 3, 4 eller maksimalt 5 pct. om året. Men vi vil tage markedsandele, som vi også har gjort det de seneste mange år. Dels vil vi vinde nye kunder, og dels vil vi sælge mere til vores
eksisterende kunder," siger Anders Hjort, chef for investor relations til Finans.
Paven kræver etisk brug af kunstig intelligens
Etisk brug af blandt andet kunstig intelligens har fået opbakning fra en mere atypisk side.
Paven opfordrer sammen med Microsoft og IBM til, at udviklingen af AI-værktøjer sker etisk forsvarligt og bliver reguleret af politikerne.
Det skriver erhvervsmediet Finans.
"Denne asymmetri, der er ved, at nogle få ved alt om os, mens vi ikke ved noget om dem, dæmmer kritisk tænkning og den bevidste udøvelse af egen frihed. Forskellene udvides; viden og velstand samles i et par hænder
med alvorlige risici for det demokratiske samfund," lød det fra pave Frans i en meddelelse.
Ifølge paven er der grund til at være varsom med brugen af kunstig intelligens kommerciel og politiske formål uden at tænke på det enkelte menneske.
Regeringen klar med økonomisk støtte til danske virksomheder
Vi vender endnu engang tilbage til coronavirussen. For herhjemme har flere danske virksomheder også mærket konsekvenserne af virussen.
En af de virksomheder, der allerede har mærket konsekvenserne er den danske successtartup Tradeshift.
Men nu er finansminister Nicolai Wammen (S) klar med økonomiske støtte til danske virksomheder, hvis de økonomiske konsekvenser som følge af coronavirussen fortsætter med at blive forværret.
Det skiver Børsen.
"Vi er parat til, hvis det skulle vise sig nødvendigt, at åbne værktøjskassen, så vi kan hjælpe danske virksomheder. Det kan eksempelvis være små virksomheder, der kommer i klemme i forhold til likviditeten. men vi har endnu ikke taget en beslutning om, hvilke virkemidler der skal bruges," siger finansministeren til avisen.